Pligtsejr i trænerens fravær

Pligtsejr i trænerens fravær

15-01-2022 af hsb

Pligtsejr i trænerens fravær

Århus GF’s ligareserver hjemførte den ventede sejr over bundproppen fra Haderslev KFUM. Drengene fra AGF havde kontrollen gennem det meste af kampen og på trods af, at spillet aldrig blev særlig kønt, var der ingen tvivl om udfaldet og det endte med en sikker sejr på 35-26. Holdet ligger nu på 3. pladsen i 2. division.

af Bjarke Hal

Til dagens hjemmekamp var AGF svækket; ikke på spillersiden, men derimod på trænersiden. Holdets karismatiske træner Benny Nielsen, havde fået fri til at styre Grønlands landshold under VM og holdet må derfor undvære ham de næste par uger. Dermed var ansvaret overladt til den vikarierende træner Gerhard Lundsteen, der bag sig har en lang og glorværdig karriere som spiller, men som træner er den dedikerede Lundsteen et forholdsvis ubeskrevet blad, der i dagens kamp fik sin debut på divisionsplan. Han formåede på fornem vis at holde hovedet koldt igennem hele kampen og fik da også en fortjent sejr i sin debut som cheftræner.

Vilstrup i skudhumør

Inde på banen forløb kampens start planmæssigt. AGF’erne kom hurtigt komfortabelt foran, mod et forbavsende tandløst og ringe spillende Haderslev-mandskab. Sønderjyderne var kun i glimt farlige på stregindspil og kontraløb og formåede ikke at presse AGF nævneværdigt. Århusianernes venstreside viste sig som altid farlig og skydeglad – eksemplificeret ved unge Ronnie Vilstrup, der da også inden kampen havde proklameret, at han gerne sammen med Jens ”Bomberen” Toft, blev noteret for i alt 50 afslutninger. Det blev dog ”kun” til 14 af slagsen fra Vilstrups side, hvilket resulterede i 8 mål, mens Toft havde en rolig dag på kontoret og nøjedes med 5 afslutninger, hvoraf de 3 susede ind i netmaskerne.

Effektiv offensiv fra Haderslev

Netop som man efter 20 minutters spil og en føring på 14-6, havde accepteret, at dette blot ville blive en walk-over for AGF, blev der vendt op og ned på kampen. Haderslev valgte at mandsopdække over hele banen og det formåede AGF ikke at finde en fornuftig løsning på inden pausefløjt. Haderslev var igen med i kampen, kun bagud med 4 mål ved pausen. I halvlegen blev der i AGF-lejren diskuteret løsningsforslag, men disse blev ikke aktuelle, for ganske uforståeligt valgte Haderslev at gå tilbage i et klassisk 6:0-forsvar, i stedet for at fastholde den offensive satsning. AGF’erne takkede for venligheden og benyttede lejligheden til igen at trække fra, efter at Haderslev var kommet så tæt på som 16-14 lige efter pausen.

Johannsens fine statistik

Førstekeeper Lasse Jønsson var efter 30 solide minutter, ikke ligefrem prangende i sit målmandsspil i 2. halvleg og blev et kvarter før tid skiftet ud med den unge Kim Johannsen, der for en uge siden havde en kort, men succesfuld debut ude mod Otterup HK. Den unge målmand greb chancen og havde en redningsprocent på den rigtige side af 50, i det kvarter han var på banen. Imponerende indsats af en mand, der startede sæsonen i Serie 2…

Efter pausen boltrede også stregspiller Morten Løwenstein sig i det hullede Haderslev-forsvar, mens Lars ”Tutschkin” Nissen også gav prøver på sine evner som langskytte på højre back. Mikkel Øris var endnu engang toneangivende på venstrefløjen med 7 scoringer, men havde langt fra den samme træfsikkerhed i sine afslutninger, som man ellers er vant til at se.

Godkendt indsats

Alt i alt en godkendt indsats af AGF, der gennem 2. halvleg beviste, at de var klasser bedre end deres modstandere og kampen sluttede med de overbevisende cifre 35-26, i hjemmeholdets favør. Efter kampen udtrykte træner Gerhard Lundsteen da også sin store tilfredshed med de to point, selvom han gerne havde set, at holdet havde vundet med 10-11 mål. Næste udfordring for AGF er også på hjemmebane, hvor man på søndag tager imod ligareserverne fra Silkeborg-Voel KFUM. Sæsonens første opgør resulterede i et unødvendigt 2-måls-nederlag, så århusianerne bør alt andet lige, være ekstra opsatte på, fortsat at være ubesejrede i 2007 efter søndagens kamp.

 
Copyright © 2006 Århus GF