Veloverstået... Århus GF i træningslejr

Veloverstået... Århus GF i træningslejr

25-01-2022 af hsb

Veloverstået…

Træningslejr: Damp Hotel, Tyskland!

Torsdag den 18/01-2007

Kl. 9.00 var der afgang fra Arenaen, Århus. 2x9 personers minibusser fra ViaBiler, Århus samt en stopfyldt Toyota Haice begiver sig af sted med kurs mod Damp Hotel, Tyskland. Nogle timer senere var vi ved grænsen, og vi gjorde holdt til at handle lidt proviant til de næste dages anstrengelser… Vingummi og cola light var nok det mest indkøbte!

Kl. ca. 14 var der ankomst, omkring en time senere end forventet da det tog lidt ekstra tid at finde (Christian U-vending Berge fik herefter sit nye øgenavn!!!)

Herefter stod den på middagsmad samt et lille hvil inden 2 timers haltræning med fuld skrue…(”de gamle” vandt fodbold-opvarmning igen!) Herefter aftensmad og en mindre omgang styrketræning. Tiltrængt sengetid omkring kl. 23.30!

DAMP-Hotel, Kiel er et flot og stort hotelkompleks med mange tilhørende faciliteter og det var vel også en af grundene til at Ungarns VM-hold havde valgt det som base for indledende gruppespil.

 

Fredag den 19/1-2007

Nils (liga) Pedersen fyldte 30 år, så ved morgenmaden kl. 8.30 blev der sunget fødselsdagssang, og humøret var højt. Efter morgenmaden et lille hvil inden der kl. 10 var en let omgang løb samt et fuldt styrketræningspas. Kl. 12 var der så igen mad (stor buffet - vi var lidt i tvivl om de vidste det var Nils´ fødselsdag for det var noget af en buffet som var sat på bordet!)

Herefter var det tid til at se sig lidt omkring hotellet, men selvom området uden tvivl var rigtigt flot og dejligt om sommeren, så var vejret ikke til de store oplevelser til fods. Der blev i stedet tid til et lille hvil inden haltræningen fra 16.00-18.00! (Fodbold: ”de unge” vandt!). Efter træningen fik Nils peber, da han endnu ikke er gift med sin kæreste Louise!

Spisning på hotellet og derefter hygge på værelset hos Nils/Storm! Her blev der hygget med tilrettelser af TV2’s VM-managerhold, snakket håndbold, spillet poker og hygget med en hyggepils. Endvidere havde Nils inden afrejsen købt en kagemand som på holdet gav begejstring… Sengetid kl. 01.00!

 

Lørdag den 20/1-2007

Klokken 8.00 blev vi vækket og kl. 8.30 var der morgenmad. Herefter var der ca. 30 min hvil inden den stod på løb og styrketræning. Det skal dog siges at løbetræningen ikke var optimal, da tyske Damp også var ramt af den ”monsunregn” som stod ned over det meste af Nordeuropa.

Til gengæld blev der lagt ekstra kræfter i at hive i vægtstængerne! Inden middagsmaden var der igen tid til at udforske området eller benytte hotellets faciliteter og en stor del af holdet benyttede chancen for at komme i wellness med damp-bad og sauna. Det er dog lidt anderledes at benytte dampbade i Tyskland end i Norden, for i Tyskland er det faktisk ikke tilladt at bruge badetøj! Det hele foregår derfor uden en trævl på kroppen, hvilket jo naturligt nok gjorde det mindre interessant de næste dage…! Men det skal siges at det var utrolig dejligt at få kroppen dampet af og de ømme muskler til at slappe af…

Det blev tid til middagsmad og et kort hvil, inden et længere træningspas (Fodbold: ”de gamle” vandt!) gjorde sit indtog. Der blev trænet i hallen i ca. 2 timer.

Vores kære holdleder Kenneth Slavenski (Slas, men også kaldet President, - når vi er på tur) har under hele turen styr på planlægning af hal-, spise-, hvile-, bus-, kamp- og kørselstider og det er ikke altid let at få det hele til at hænge sammen. Denne dag var ingen undtagelse da den efter træning stod på et hurtigt bad og omklædning inden turen gik mod Ostseehalle, Kiel. Det hele klappede endnu engang og hele holdet (næsten) fik også puttet noget mad i maven, inden VM-kampene skulle starte kl. 18.15. Norge-Angola blev en ensidig affære og en storsejr til Norge var ingen overraskelse.

Næste kamp var hovedkampen mellem Danmark-Ungarn. Danskerne havde overtaget flere gange i kampen og 5 store scoringschancer mod slutningen, men formåede ikke at lukke kampen og i stedet blev det til et nervepirrende drama hvor Ungarn fik en 30-29 sejr hevet i hus… En ellers rigtig god håndbolddag sluttede på den værst tænkelige måde. Heller ikke vores egen Kasper Søndergaard fik markeret sig nok til at man kunne finde glæde i det.

Turen hjem til Damp-hotel blev mat og afdæmpet og folk fandt hurtigt deres værelse og gik til ro!

 

Søndag den 21/1-2007

Klokken 8.00 blev vi vækket og kl. 8.30 var der morgenmad. Herefter var der ca. 30 min hvil inden den stod på løb og styrketræning. Igen blev der lagt mange kræfter i at hive i vægtstængerne! Herefter var der igen tid til damp-bad og sauna, men ikke mange benyttede sig at chancen.

Det blev tid til middagsmad og et kort hvil, inden endnu et træningspas. Der blev trænet i hallen i ca. 2 timer (Fodbold: ”De gamle” vandt!).

Slas/President var bedre forberedt og logistik-arbejdet med at få det hele til at passe, gik op i en højere enhed. Det var endda muligt at nyde maden inden aftens VM.program.

Danmark-Angola blev en kedelig affære uden overraskende momenter og Danmark vandt klart uden at anstrenge sig. Positiv var det at få Kasper i gang med 3 scoringer på 4 forsøg.

Næste kamp var hovedkampen mellem Norge-Ungarn. Ungarn havde overtaget gennem det meste af kampen og kun de to dommere forstod at sætte sindene i kog med 3 røde kort. Bl.a. Fik Norges Børge Lundtidligt i kampen rødt, hvilket var afgørende for kampens udfald (det røde kort var ok, men det var dommernes præstation ikke)!

Turen hjem til Damp-hotel blev kun afbrudt af et lille besøg på McDonald’s for at købe nogle Århus Elite-menuer… - Det var dog ikke muligt!

 

Mandag den 22/1-2007

Klokken 8.00 blev vi vækket og kl. 8.30 var der morgenmad. Erik Veje valgte efter morgenmaden at droppe dagens løb og styrketræne da nogle alligevel var på skåneprogram mens andre følte sig trætte efter et sammenpresset program. Det var dermed frivilligt hvad man ville bruge tiden på, men i kortene lå at man kunne lave noget socialt sammen indtil middag. Alle var glade for muligheden for at kunne slappe lidt af og hygge, men noget socialt samvær blev det ikke til. Det blev mest til småhygge på værelserne med noget TV/dvd eller pakning af kufferten. Nogle rettede også lige de sidste detaljer på VM-managerholdet!

Det blev middag og endnu engang god mad i hotellets restaurant. Det var meningen at vi alle skulle være ude af værelserne inden frokost, men endnu en stor præstation af Slas, gjorde at vi havde værelserne til kl. 16! Det gav os mulighed for at nå tilbage til hotellet og bade inden afrejsen mod Kiel! Træningen forløb efter planen og efter 2 timers god var det en tilfreds Erik Veje som kunne gøre status. Ingen uheld/skader var blevet påført holdet og træningerne var alle forløbet godt. Eneste minus var at det ikke var muligt at få en træningskamp arrangeret, men med kampe onsdag (mod Skanderborg – desværre aflyst) og fredag (mod Viborg HK) var det ikke en nødvendighed…

Efter træningen gik turen til Kiel og den meget spændende og afgørende kamp mod Norge. Hvem skulle videre til mellemrunden og skulle der point med?

Aftensmaden blev indtaget i Kiel og håndboldsnakken kørte på sit højeste. Der blev indgået forskellige væddemål på kampenes udfald og stemningen steg. Alle var spændte… Aftenens første kamp var Angola-Ungarn. Ungarn var sikre på at blive nr.1 i puljen og kunne med ro slappe af i kampen. Om det var den egentlig grund vides ikke, eller om Angola efter de første to kampe havde fundet melodien, men kampen blev tæt og spændende og publikum kogte for at hjælpe Angola til sejr ved stillingen 31-32 til Ungarn. Lige lidt hjalp det dog, idet Ungarn igen strammede grebet og vandt det tætte opgør. Alligevel var det en oplevelse at se hvordan et afrikansk hold voksede med opgaven og faktisk i perioder viste flot håndbold…

Herefter var det tid til gruppens hovedkamp mellem Danmark-Norge! Stemningen var fantastisk og opbakningen enorm.

Retur fik publikum en meget spændende og medrivende kamp hvor begge hold gav sig fuldt ud… Især dejligt var det at se spillernes fantastiske fighter-evne og deres kommen tilbage i kampen efter et mindre dyk i starten af 2. halvleg… Sikken kamp og heldigvis med danskerne som vinder…

Mega fed oplevelse at være i hallen og dejligt at mærke den opbakning holdet fik i de meget afgørende minutter da holdet var lidt nede! Den oplevelse vil sent blive glemt!!!

Efter kampen var stemningen høj og den efterfølgende bustur hjem mod Århus forløb fint. Sneen og ikke mindst vinteren var kommet til Danmark så der blev kørt forsigtigt. Hjemkomsten var omkring kl. 01.20

En kanon træningslejr med næsten alt hvad man kunne ønske sig! Vi manglede kun at solen ville skinne på os i dagtimerne ,og at havet vi skulle have badet i, var ca. 28 grader…  

 

 

 

 
Copyright © 2006 Århus GF