Kampreferat: Jubilæumshåndbold i Stjær

Kampreferat: Jubilæumshåndbold i Stjær

28-01-2022 af hsb

Jubilæumshåndbold i Stjær

Århus GF – Viborg HK: 38 - 28

Dorthe H. Kristiansen – Århus GF’s Fanklub

Boldklubben i Stjær fylder 50 år og indledte festen ved at spille Århus GF og Viborg HK på banen for et lokalt publikum. De så Erik Vejes drenge tage en forholds nem 10 målssejr, 38-28 og havde dermed den bedste undskyldning for at undgå Melodi Grand Prix på TV.

Det var ellers ikke længe siden, de to hold sidst havde stået overfor hinanden - da med Viborg som sejrherre i ligaens sidste spillerunde før jul, en kamp, der siden skulle vise sig at blive Kasper Søndergaards sidste for Århus GF.

Århusianerne stillede altså op uden decideret venstrehåndet back, dog som lovet med den sædvanlige højrefløj Kasper Irming trukket ud på pladsen. Den er officielt udnævnt som praktiksted for den unge hårdt slidende spiller! Nils Pedersen var ikke med, Jesper Storm er fortsat ude med dårlig ryg, men ellers stillede Århus GF med fuldt mandskab, inklusiv en Christian Berge, der tydeligvis er på vej mod ligaformen. Fra reserverne havde man hentet Kasper Andersen og Ronni Vilstrup over.

Viborg derimod var noget VM-reduceret, og heldigvis for det: De to venstrehåndede, Per Leegaard og Hans Lindberg, gør det nemlig forrygende for Danmark ved slutrunden i Tyskland. Målmandsprofilen Dane Sijan glimrede ligeledes ved sit fravær.

Set med århusianske briller var det altså en kamp, der for det første skulle vindes, men også skulle bruges aktivt til at få prøvet forskellige spilsystemer af, bl.a. teste de kæder, som skal være bærende for angrebs- og forsvarspillet i de kommende ligakampe. Viborg HK kunne tage aftenens møde som en omgang udvidet træning.

Men viborgenserne gav sig nu ikke lige med det samme. Bl.a. Andreas Toudahl, Morten Bjerre, Morten Olsen - og på stregen Nicolai Hansen - sled i det og viste flotte detaljer hele kampen igennem. Først i 2. halvleg begyndte kræfterne at svinde og holdet måtte slippe.

Strategien fra start var tydeligvis at få gang Christian Berge og Vegard Samdahl, samt Kasper Irming på sin nye backpost. Han gjorde det ganske fornuftigt, men afgørende for, at han overraskende (og glædeligt) endte som topscorer med 7 mål, var indsatsen i 2. halvleg. Her spillede Irming sin sædvanlige plads på fløjen, mens Søren Bisbo fik en fortjent pause - rokaderne på holdet skal nok betyde mere spilletid til den 19 årige, tidligere Brabrandspiller.

Det var glædeligt for en gangs skyld at se Sturla Asgeirsson i startopstillingen! Vi fik ægte fløjspil og sikre kontraløb med de lange udkast ’a la Skjern Håndbold’, som Jonas Degnbol i sagens natur mestrer til perfektion.

Fint, Århus GF. Godt målmands- og forsvarsarbejde skal omgående omsættes til nemme scoringer. Det vinder man håndboldkampe på.

Og Toke Holst gjorde sig som målmager med de tørre hug, som vi husker dem, da han i sin tid bombede for Team Tvis-Holstebro. Toke har virkelig taget udfordringen op og går ind på højre back med 100%. Dejligt! Mads Lind var som sædvanlig højrøstet dirigent i forsvaret og passede stregspillet i Storms fravær. Trods et par mis blev det til 5 mål.

Jacob Halle, Heino Holm og Ronni Vilstrup kom først på banen i 2. halvleg. Sidstnævnte endda ret sent, men ikke desto mindre tidsnok til både at tonse en scoring igennem og trække en udvisning på Morten Bjerre, der stærkt ophidset brokkede sig til banedommeren over sin modstanders meget kontante forsvarsspil…

Det var godt at få lejlighed til at se holdet på arbejde igen i en kamp, der gradvist steg i intensitet, bl.a. takket være en solid indstilling fra Viborg HK.

Der var mange positive elementer at tage med hjem til Århus, frem for alt visheden om, at holdet har bredden til at spille slagkraftig håndbold. Det var en opvisningskamp med alvorlige undertoner, i hvert fald fra Århus GF’s side. Tabet af Kasper Søndergaard er stort, men han er væk, så andre må nødvendigvis tage over.

Nu er der kun et par uger til det går løs for alvor i Lemvig. Forhåbentlig sker det med saft, kraft og ydmyghed for opgaven.

Kampfakta Århus GF

Ronni Vilstrup, Heino Holm Knudsen 1, Søren Bisbo, Jacob Halle Petersen 2, Christian Berge 4, Sturla Asgeirsson, Mads Lind, Vegard Samdahl 5, Toke Holst 6, Kasper Irming 7

Advarsler: 3 (Kasper Irming, Mads Lind, Vegard Samdahl)

Udvisninger: 4 (Ronnie Vilstrup, Vegard Samdahl, Toke Holst x 2)

Topscorer: Kasper Irming 7

 
Copyright © 2006 Århus GF