Århus GF +45 89386000
GF Logo Hovedsponor - GF Forsikring
HOVEDSPONSOR
Heino Holm i den varme stol

Heino Holm i den varme stol

Heino Holm i den varme stol

Århus GF har fanget Heino Holm Knudsen i det varme Spanien, for at høre hans tanker om livet, håndbolden og skiftet fra Århus GF.


Først og fremmest, hvordan går det nede i det varme Spanien? Er savnet af Århus GF, Danmark og ikke mindst Mette stort? 

- Jo savnet af Danmark er stort, og der er langt hjem, men det er en stor og positiv oplevelse at være hernede, og det overskygger klart det, at jeg savner jer alle! Ikke mindst pga. det er til at se en ende på det hele. 3. juni er jeg hjemme i Danmark/Århus igen.


Man kunne læse i den lokale avis herhjemme i Århus, at du var ude og få pizza med de andre skandinaviske spillere i Aragón, har de taget godt i mod dig i klubben? 

- Ja, de har taget rigtigt godt imod mig alle sammen, og det er fedt, at der er nogle jeg kan tale med for de fleste spaniere taler ikke engelsk, og jeg taler intet spansk. Der er meget socialt omkring klubben og med holdet, og det er allerede blevet til nogle gode bekendtskaber med enkelte spillere. 


Hvordan er maden dernede og er du til spanske mad? 

- Ja, jeg er rigtigt meget til tapas (mange mindre retter med alt fra kartofler og æg til kød). Jeg har dog allerede nu fået nok og savner dansk rugbrød og godt dansk pålæg.

Det med, at man i Spanien spiser sent, er heller ikke lige mig. På den første udebanetur spiste vi 6-retters menu kl. 0.00! Det er normalt hernede at spise aftensmad omkring kl. 22, da de jo ofte sover midt på dagen, når solen står højest!


Man kunne godt forstille sig at det spanske sprog kunne være barriere til træning og ikke mindst i kampene, hvordan klarer du det?

- Jeg klarer det kun fordi min serbiske træner (Kos) snakker svensk efter mange år i Sverige, og fordi der er 3 svenskere og 1 nordmand på holdet. De hjælper mig meget og uden dem var det næsten umuligt! Jeg tager hatten af for de spillere, som ikke kan sproget og alligevel tager alene herned for at spille.


Man hører jo tit at den danske liga er på vej op af ranglisten i Europa, men hvor stor forskel er der på den spanske og danske liga?

- Niveauet hernede er højere end derhjemme og uden at forklejne vores egne målmænd i ligaen så er det hernede utroligt svært at score fra distancen! Det har også stor betydning, at forsvaret hernede er meget mere offensivt og bevægeligt end i Danmark, og så er det altså nogle kæmper som står i midterblokken hernede! Ofte er de noget over 2 meter og vejer omkring de 115!

Men tempoet i Danmark er til gengæld hurtigere, - især frem af banen. Hernede laver de ikke så mange kontramål som danske hold generelt!


Du har jo allerede mødt Altea og Henrik Hansen i den spanske liga og I vandt med et enkelt mål 29-30, men hvordan gik opgør for dig som spiller?

- Opgøret mod Altea gik ok for mig! Stabil uden at være prangende! Jeg startede med 2 tekniske fejl men fik scoret nogle vigtige mål i den afgørende fase mod slutningen. I alt blev det til 4 mål. Jeg synes faktisk, at det var en ok kamp, og jeg var også glad for at se alle danskerne (Rune Ohm, Pelle Larsen, Henrik Hansen, Jesper Jensen) og norske Kenneth Klev. Jeg tror uden tvivl, at de har det rigtigt godt, og det er et rigtigt fedt område med strand, vand og masser af sol.


Er Henrik Hansen ved at være oppe i "gear"? 

- Ingen tvivl om det! Han spillede en rigtig god kamp mod os og lignede Hansen som jeg kender ham! 6 scoringer på 7 forsøg, - svært at gøre bedre! Jeg var også glad for at han ikke skød mere for så havde Altea vundet…:o)


Hvem er den bedste håndboldspiller, du har stået overfor i den spanske lige indtil nu?

- Det er Iker Romero og Baruffet, begge FC Barcelona.

Desuden er det svært hver gang til træning, da vores målmænd begge holder et meget højt niveau.


Var det sjovt at skulle spille mod Barcelona igen og var der nogen af dem, der kunne kende dig fra deres kamp i Århus?

- Nej det tror jeg ikke der var, men det var sjovt at spille mod dem i en kamp, hvor det virkeligt gjaldt noget! Barcelona spiller for at komme med i CL næste sæson, og det var en streg i regningen at de tabte til os…:o) Vi jagter 5. pladsen i Ligaen og var meget glade for de 2 point!


Kunne du godt tænke dig at skulle spille i den spanske liga, eller er det for sent for dig?

- Ja jeg kunne rigtigt godt tænke mig at spille i den spanske liga, - ellers var jeg ikke taget herned! Det er ikke kun en dans på roser, - men hårdt arbejde med minimum 1 træning pr dag plus kampe og en masse rejseri. Positivt og negativt hedder det ganske kort: Meget sol, gode penge og store oplevelser, men langt fra venner og familie og så er der mange rejsedage hernede…

Jeg er dog utroligt glad for Danmark og den danske liga, så det skal være et rigtigt godt sted/tilbud, hvis jeg skal skifte den danske liga ud med den spanske… Men indtil videre har jeg 3 år i Team Tvis Holstebro og det glæder jeg mig til at komme i gang med!


Den danske herreliga får flere og flere udenlandske håndboldspillere, hvad synes du om den satsning som mange klubber gør med udenlandske spillere?

- Jeg er positiv over satsningen for det gør uden tvivl den danske liga bedre og højner niveauet. De store og gode spillere, som kommer til den danske liga, gør det generelt godt og det er positivt. Desværre synes jeg, at der har været for mange svipsere med indkøb af den bløde mellemvare! Der er alt for mange klubber, som ofte ikke har gjort deres forarbejde godt nok, og derfor kommer der for mange spillere til Danmark som ikke er gode nok. Jeg synes, at man skal være bedre til at give de unge danske spillere muligheden i stedet. Derfor er det meget positivt, det Århus GF gør lige nu med at bruge tid og penge på at udvikle unge ved at lade dem træne med ligaholdet og lave en HY-trup. Jeg er dog spændt på at se i hvilken kategori, vi skal putte de to nyindkøb. Mon ikke det bliver to positive bekendtskaber. Jeg håber dog, at der bliver plads til Irmings fortsatte udvikling…


Du stopper efter denne sæson i Århus GF, hvad glæder du dig allermest til i dit nye håndboldliv i Tvis Holstebro?

- Der er mange ting, men det har stor betydning for mig, at det tegner til at blive et godt hold med ambitioner, og jeg ser meget frem til at få mit eget hus med have mm. Nu har jeg boet mange år i lejlighed og trænger til at få noget mere plads. I Holstebro har vi råd til at købe et hus i centrum!!


Har en af hovedårsagerne til dit klubskifte været, at I skulle til at være forældre og at familien bor omkring Holstebro?

- Ja en af de store årsager, er at vi ønsker at komme tættere på vores familier. Den afgørende var dog, at Århus GF og jeg ikke kunne blive enige om min løn og mine arbejdsmuligheder i klubben! Jeg har haft det rigtigt godt i Århus og var glad for både ledelsen og spillere, men jeg skulle gøre alle ting op i en samlet helhed og her faldt valget på Team Tvis Holstebro. Jeg smækker på ingen måde med døren og har hele forløbet igennem haft en god og positiv dialog med klubben, - og hvem ved, - måske kommer jeg en dag igen i den hvide trøje.


Hvilken plads regner du med at Tvis Holstebro slutter på i den kommende sæson?

- Lige over Århus…:o)


Du sluttede den sidste halvdel i den danske liga af med et sandt festfyrværkeri mod modstandernes mål, hvad var det som gjorde forskellen i forhold til den første halvdel?

- Det er svært at sige men mere spilletid var bestemt en af årsagerne! Starten af sæsonen var der jo både Berge og Holst på samme position. Det gav mig mindre "snor".


Hvad vil du savne allermest fra din tid i Århus GF?

- Rigtig mange ting og en af dem er uden tvivl kagelogen. Næste spiller i den varme stol er Mads Lind, så har du et spørgsmål som du brænder for at stille Mads Lind, så send det til Henrik på mail: [email protected], så kan det være at du er heldig, at få svar på lige præcis dit spørgsmål.

 |  Af HSB  |  Foto: Ole Nielsen  |  Oprettet 01. juni 2007 kl. 10:30  |

 

 

 

 

Tilbage

KAMPENE AFVIKLES I:
NRGi Arena
STORSPONSORER
HOVEDSPONSOR
Copyright © 2007 Århus GF
Websitesponsor: Digitalis Internet ApS