GF Logo

Kampreferat: En vigtig sejr til Århus GF

Viborg HK – Århus GF: 27-34 (12-21)

Dorthe H. Kristiansen, Århus GF’s fanklub

Der var på forhånd lagt op til en svær aften for Viborg HK’s herrer, der havde en hel håndfuld stamspillere siddende ude. De pessimistiske prognoser kom til at holde stik - til glæde for andre: Efter få minutter spil stod det klart, at Århus GF havde i sinde at råde bod på lørdagens blamage imod FCK og udnytte den svækkede modstander.

20 min. inde i kampen ved stillingen 7-12 var Søren Hildebrandt tvunget til at tage sin timeout, men det ændrede intet, tværtimod, er vi nødt til at sige. Dawid Nilsson, der havde fået plads i startopstillingen på venstre back, fortsatte, som han var begyndt og bombede ufortrødent løs.

Det var svært at se, hvordan det afbudsramte Viborgmandskab for alvor skulle true et veloplagt Århus GF, anført af den rasende stærke Dawid Nilsson, men kampvilje, det havde de nu. Holdets to profiler denne dag, Gábor Csázár og Jesper Meinby lagde godt ud efter pausen og fik den Århusianske 9-målsføring til at skrumpe en smule.

Selv om kampen reelt var afgjort opstod der med 10 min. igen et længere slip i scoringerne. Det var regulær stillingskrig og helt ærligt noget værre roderi: Udvisninger, fumlen med bolden, mislykkede kontraer, afslutninger direkte på målmændene, straffekast, herretacklinger - og et mindre intermezzo mellem en sur Rasmus Hansen og ”Muren” Mads Lind – midt i det hele en timeout til VHK. Som Århus GF fan takkede man i det stille sind for, at dette ikke var nogen tæt kamp…

En 2. min. udvisning til Dimitri Kuzelev 5 min. før slutsignal var Viborgs absolut sidste chance for at hente lidt ind på føringen, men holdene endte med at dele de sidste scoringer i porten. Et af dem var et frækt Kempa-trick fra Kasper Irming. Århus GF fik en overbevisende sejr, faktisk den første mod Viborg HK i hele 2 år.

Nederlaget anfægtede ikke supportgruppen af primært unge mænd fra Viborg Håndboldcollege. De havde sunget og larmet kontinuerligt fra første sekund og sluttede af med at hylde deres slagne hold. Det var en flot (og ret morsom) opbakning, som måske forhindrede Viborg HK i at knække helt sammen. Havde vi bare noget lignende i Århus.

Igen så vi, hvordan en ligamodstander lykkedes med at dæmme op for russerbjørnen Dimitri Kuzelevs huseren på stregen. Det har omvendt givet spilletid til både Mads Lind og Jesper Storm, der kan smides ind som jokere. Klogt, at klubben inden sæsonen valgte at satse på tre mand til denne post.

En spiller, som for alvor er blevet ”samspilsramt” og for det meste har været henvist til opvarmning af bænke, er Jacob Halle. Opgøret mod Viborg åbnede heldigvis op for en indskiftning af den unge talentfulde spiller på playmakerposten, så han kunne få lov til at teste sine evner i kamp.

Århus GF’s erklærede mål er nu at vinde de resterende kampe inden vinterpausen. Det må være slut med rysten på hænderne, hvis slutspilschancerne skal bevares, men pas på! Programmet for de kommende 6 uger er skræmmende med flere stærke modstandere på udebane. Med respekt må nævnes GOG, der netop har leveret et fornemt CL-resultat mod Portland San Antonio - og Skjern, der har sin fæstning i Skjern Bank Arena. AaB? Ikke et ord om dem, for hvordan gik det lige sidst.

Oven i det hele er der 1. decembers kalendergave: En EHF udflugt til den kønne gamle hansestad Lemgo.

Så fri os fra skader i samme omfang, som har ramt Viborg.

Matchfakta:

Viborg: Jesper Meinby Pedersen 8 (1), Gabor Csaszar 5, Henrik Dreyer 3, Stefan Nielsen 3, Kim Johannesen 3 (1), Torben Vinther 2, Stefan Hundstrup 1, Mikkel Aagaard 1, Rasmus Hansen 1

Århus GF: Dawid Nilsson 11, Vegard Samdahl 4, Kasper Irming 4, Mihail Petrovski 4, Dimitri Kuzelev 2, Mikkel Øris Nielsen 2, Sturla Asgeirsson 2, Jacob Halle 1, Søren Bisbo 1, Mads Lind 1, Toke Holst 1

CO-SPONSORER