Århus GF +45 89386000
GF Logo
KAMPENE AFVIKLES I:

Kampreferat: Århusiansk sejr i rodet kamp.

Århus GF – Mors-Thy Håndbold 38-25 (19-8) 

Af Tina Bang, Fanklubben

Kønt var det ikke, da Mors-Thy Håndbold var på besøg i NRGi Arena onsdag aften. En Arena, der på trods af fodbold landskamp i tv, var fint besøgt. 1015 tilskuere havde valgt at tilbringe aftenen med at se et hold, som stadig har chancen for at nå en slutrunde – i håndbold-regi kaldet slutspil.

Århus GF havde et træls nederlag til FCK og en flot sejr over Viborg HK i nærmeste erindring, så der kunne gå begge veje for holdet. Men Mors-Thy ligger i øjeblikket i ligaens bund, så der var store forventninger til, at det skulle ende med århusiansk sejr.

Umiddelbart lignede det ikke en nem opgave for Århus GF i starten af kampen. Mors-Thy startede i en meget offensiv forsvarsformation, med 3 mand helt fremme på backs og gik senere over til, at dække mand mod mand på alle positioner. Århus GF’s angrebsspil blev pga. af dette offensive forsvar, temmelig febrilsk og de skulle lige vænne sig til, at få en mand i hovedet hele tiden, men efterhånden som tiden gik, så fik angrebsspillerne mere og mere styr på, at løbe for hinanden og finde hullerne, som resulterede i scoringer.

Århus GF’s Jacob Halle har ikke fået meget spilletid i denne sæson, og det har der været lidt skriveri om, men træner Erik Veje havde, i denne kamp, valgt at satse på Halle – og det viste sig, at være en helt rigtig sats. Jacob Halle spillede praktisk taget hele kampen og sikke en kamp han leverede. Han sagde 1000 tak for tilliden og blev kampens topscorer med 10 mål. En rigtig flot præstation af playmakeren, både i forsvar og angreb.

En anden, som ikke har fået helt så meget spilletid, er målmand Thomas Pedersen. Robert Lechte har stået en utrolig flot sæson, så Thomas har været bænket meget af tiden. Men i denne kamp fik han chancen fra starten og spillede også hele kampen, på nær af et par straffekast, hvor Lechte kom ind. Men jeg skal også love for, at Thomas greb chancen og viste, at han også er én som holdet kan sætte sin lid til. Det blev til 17 redninger – rigtigt flot.

Mors-Thy praktiserede det offensive forsvar det meste af 1. halvleg, men efterhånden som halvlegen skred frem, blev forsvaret mere og mere hullet – trætheden hos Mors-Thys forsvarsspillere begyndte at melde sig og det udnyttede Århus GF på fin vis.

Det blev til en del mål fra Mihail Petrovski, som gav sig fuldt ud og satte sig igennem forsvaret. Men også frispilninger til Kuzelev på stregen og, som sagt, Halles mange flotte scoringer, var med til at Århus GF kunne udbygge føringen og ved pausen var Århus GF foran med 19-8.

I 2. halvleg blev der også spilletid til Jesper Storm, som heller ikke har været meget i kamp på det sidste og Jesper gjorde også en rigtig god figur i både forsvar og angreb. Han bevægede sig godt på stregen og fik da også 5 scoringer ind. Også Dawid Nilsson, som havde en fantastisk kamp i Viborg bag sig, kom ind i 2. halvleg og gjorde det godt.

Men hele holdet skal roses for en god præstation – ingen faldt igennem og alle løb og løb for hinanden i angrebsspillet, hvor de også i perioder af 2. halvleg stod overfor det offensive forsvar. Men Mors-Thy kunne ikke opretholde det offensive pres og Århus GF viste hvorfor de ligger de mange pladser højere i tabellen.

Sejren kom aldrig i fare, selvom Mors-Thy blev lukket en lille smule ind i kampen til sidst. Men med en 16 måls føring kort før tid, så er det nok svært ikke at slappe lidt af i de sidste minutter af en kamp.

Århus GF kunne altså trække sig sejrrigt ud af kampen – en sejr på hele 13 mål. Slutresultat 38-25 og endnu 2 tiltrængte point til Århus GF, som derved rykkede på en 4. plads igen.

Næste ligakamp bliver svær. Det er ude mod Skjern, som p.t. ligger på en 8. plads i tabellen med kun et point færre end Århus GF. Og århusianernes spil-program bliver ikke lettere af, at der derimellem ligger en EHF-Cup kamp mod TVB Lemgo fra den tyske bundesliga. Lemgo råder over spillere som Florian Kehrmann, Michael Kraus og Daniel Stephan og så danske Lasse Boesen, så det bliver en rigtig svær opgave for Århus GF på søndag hjemme i Århus.

Men også en rigtig spændende og forhåbentlig flot kamp.
Viel glück und hals und beinbruch :o)

Tilbage

HOVEDSPONSOR
CO-SPONSORER
STORSPONSORER
Copyright © 2007 - 2008 Århus GF
Websitesponsor: Digitalis Internet ApS