GF Logo

Kampreferat: Nederlag på hjemmebane for Århus GF

Nederlag på hjemmebane for Århus GF: Exit Europacup?

Århus GF-TBV Lemgo 29-30 (16-14)

Dorthe H. Kristiansen Århus GF’s Fanklub

Århus GF leverede en kæmpestor indsats, da man søndag eftermiddag tabte til sin EHF modstander Lemgo med bare et enkelt mål. Presset bliver enormt, når der skal spilles returkamp i Tyskland på lørdag, men det stærke bundesligahold har trods alt fået lidt at tænke over efter mødet med den danske modstander.

Den snævre sejr karakteriseres på Lemgos hjemmeside af følgende nøgleord: Held, skæbne, rutine. De selv samme ord - i deres negative betydning - kunne tages i brug af Århus GF: Marginalerne var ikke med. Det blev til tysk fordel, da held og kiks skulle vejes op mod hinanden. Rutinen blev tungen på vægtskålen.

Begejstringen for resultatet i Århus kan ligge på et lille sted: Holdet var sin egen værste fjende, lyder Lemgos evaluering. Det samme kan siges om Århus GF, der var så forjættende tæt på.

Smadder ærgerligt, at triumfen udeblev på hjemmebane, men det skete på en overordentlig flot baggrund! Tyskerne må have deres ærgrelse for sig selv, for vi tilskuere i NRGi Arena fik en super håndboldoplevelse. Hvornår er det for resten sket, at folk spontant rejste sig op og klappede holdet til pause? Er det en trøst for spillerne? Næppe, i hvert fald ikke før begivenhederne er bearbejdet grundigt igennem.

Lemgo er et kolossalt stærkt mandskab med hele 7 tyske landsholdsspillere og verdensmestre - plus Daniel Stephan, som har en fortid på det nationale hold. Holdet indtager pt. en plads i den øvre ende af Bundesligaens midterfelt, hvilket må frustrere den ambitiøse storklub, der har endnu en forhenværende landsholdsspiller tilknyttet: Den lange legende, Volker Zerbe er træner. Århus GF kunne have udsigt til øretæver.

Måske havde tyskerne undervurderet deres modstander eller ligefrem overset (?) tilstedeværelsen af en svensk klassekeeper i Århus. Lasse Boesen, der for få år siden var aktiv i den danske håndboldliga, nævner slet ikke Robert Lechte, når han i et interview til Lemgos hjemmeside spørges om Århus GF’s styrker, vel sagtens i egenskab af dansker. Den hårdtskydende back kom aldrig til at spille nogen hovedrolle i en kamp, hvor Lechte ”kun” havde 18 redninger, heraf 1 på straffekast.

Robert Lechte er selvsagt et af de stærkeste kort hos århusianerne og var som sædvanlig helt klar – ligesom resten af holdet. Der blev vist fremragende forsvars- og angrebsspil, som dog blev slået noget i stykker, da Lemgo klogt valgte at gå offensivt på deres modstander. Bagspillerne ført an af Vegard Samdahl, Toke Holst og Mihail Petrovski fik det vanskeligt - og den sensationelle føring, der på et tidspunkt var oppe på hele 5, svandt ind.

Som forventet spillede Lemgo yderligere med musklerne efter pausen og fik efter nogle minutter udlignet og endda bragt sig foran – en føring, som atter blev hentet af et stædigt kæmpende århusiansk mandskab. Holdet lod sig fortsat ikke kue, da man atter måtte se sig passeret. I de sidste vanvittigt spændende og helt tætte minutter blev sejren så at sige fumlet over til Lemgo.

Det stjernespækkede Bundesligaholdt imponerede langt fra. Som sagt var rutinen det udslaggivende element bag den tyske sejr, og selv erfarne folk som Christian Berge og Dimitri Kuzelev kunne ikke gøre en forskel i spillet om det mentale overtag. Det var ungdommen, som stod for de store præstationer. Vi kunne bl.a. glæde os over at se Jesper Storm træde i karakter, over Kasper Irmings formidable forsvarsarbejde og ved den positive udvikling hos Mihail Petrovski på højre back.

Desværre stressede Århus GF’s spillere i de afgørende situationer, smed væk, brændte oplagte chancer og blev alt for ofte trukket i straffekastfælden. De blev sikkert eksekveret af storskytten Michael Kraus, der blev sit holds topscorer med 9 mål. Samme flotte ciffer nåede Vegard Samdahl op på – de 8 vel at mærke som rene angrebsafslutninger. Stærk, stærk indsats af den norske playmaker. Nu venter returopgøret d. 1 december på Lemgos hjemmebane Lippenlandhalle, der er en tæt arena med plads til 5000 tilskuere.

De vil se deres hold videre i EHF cuppen, ingen tvivl om den sag, så det bliver en virkelig svær opgave, men afgjort ikke umulig.

CO-SPONSORER