GF Logo

Kampreferat: Dramatisk opgør i det vestjyske

Skjern-Århus GF 32-32 (16-14)

Dramatisk opgør i det vestjyske…
af Tina Bang, Fanklubben

Det var en mørk og regnfuld onsdag aften. Over 2000 mennesker havde søgt ly i Skjern Bank Arena, men det skulle aftenen ikke blive mere ufarlig af – tværtimod. De mange tilskuere skulle blive vidne til et sandt drama. Men også til en pragtfuld håndboldkamp med alle de vigtige ingredienser: Masser af flotte mål, kamp til stregen, seje enkeltmandspræstationer og 2 hold, der kæmpede en vis del ud af bukserne.

Og alt dette i en flot kulisse, med et meget medlevende publikum.

Både Skjern og Århus GF er blandt de mange bejlere til dette års slutspil, så der var vigtige point på spil, og det lyste ud af begge hold, hvilket også var med til at øge spændingsniveauet i kampen.

I de seneste indbyrdes opgør, har de 2 hold været meget lige, og det skulle vise sig også at være tilfældet onsdag aften.

Århus GF måtte undvære Mihail Petrovski, som sad udenfor med en skade, men ellers var holdet fuldtalligt. Hos Skjern var det straks værre. Den rutinerede målmand Sune Agerschou måtte sidde over med en skade, så det var op til 2. målmand Tim Winkler, at holde gæsterne fra fadet – hvilket han kom rigtigt godt fra. Skjern måtte også undvære Kaupo Palmar og Pelle Larsen.

Århus GF startede på bolden og mødte straks et voldsomt offensivt forsvar. Dette er ikke noget, som Skjern normalt praktiserer, men det var et utroligt virksomt middel mod de århusianske skytter, som havde meget svært ved at komme igennem forsvaret. Og det var så effektivt at Skjern efter 12 minutter var foran 8-3. Træner Erik Veje havde benyttet sin mulighed for en time-out snak med spillerne, og det så ud til at hjælpe. Især Toke Holst tog fat og scorede 3 mål, men også Sturla Asgeirsson scorede 2 i træk og da der var gået 16. minutter af halvlegen havde Århus GF fået udlignet, ja var endda kommet foran med et mål. Dette også i kraft at et par flotte redninger af Robert Lechte.

Sidst i 1. halvleg inkasserede Mads Lind en 2 minutters udvisning og man pillede Robert ud af målet og Jacob Halle kom ind som markspiller. Men det skulle vise sig, at Halle har skjulte talenter. Da Århus GF mistede bolden og Skjern stormede op ad banen, måtte Halle stille sig i målet – og dette med stor succes. Jacob Halle reddede skuddet fra Skjern og fik et stort smil fra Robert Lechte.

Men denne redning var desværre ikke nok for Århus GF, de tabte bolden og brændte en stor chance og alt imens, så fik Skjern held til scoringer, så de kunne gå til pause med en smal føring på 16-14.

En Århus GF fan havde igennem hele første halvleg støttet sit hold med stortrommen, men personalet i Skjern hallen syntes åbenbart ikke, at modstanderne skulle have fordel at lidt støtte i 2. halvleg. De havde ”gemt” trommen væk og den stakkels fan måtte lede længe og endda få efterlyst trommen i højtaleren, før personalet kunne får sig samlet sammen til at finde trommen frem til ham igen. Dårlig behandling af modstandernes fans, som praktisk taget druknede i mængden af grønne trøjer.

Men heldigvis kom trommen i gang igen og støttede fortsat århusianerne igennem hele 2 halvleg.

Og 2. halvleg startede hvor første sluttede. Begge hold leverede en pragtpræstation i forsvaret og dette gav også flotte redninger fra begge målmænd.

Der var lidt forskel på de 2 holds angrebsspil. Skjern spillede meget tålmodigt og langsomt i starten af angrebene, men satte så tempoet op, og ofte var det Jesper Jensen, som kom på måltavlen, med hans sublime spil. Men også lange Lars Møller Madsen viste sit speciale – et højt hopskud med masser af fart i.

Århus GF’s angreb blev ofte afviklet noget hurtigere og med noget mere tempo og en masse kryds over midten og det gav da også pote, men virkede en anelse mere febrilsk end Skjerns angrebsspil.

Men de 2 hold fulgtes ad igennem hele 2. halvleg og der var lagt op til en spændende afslutning – og det skal jeg da også lige love for, at det blev.

Skjern fik vist Vignir Svarvarsson ud for 3 gang med 13 minutter igen og da var stillingen helt lige, 26-26. Dette var efter 3 mål i træk fra Århus GF.

Resten af kampen var målforskellen aldrig mere en 1 mål imellem de 2 hold. Det blev en højspændt afslutning, hvor begge hold gav alt hvad de havde tilbage i sig og det gav både flotte mål og missede chancer. Men kun 3 minutter tilbage var stillingen 31-32 efter scoring af Kasper Irming. Desværre måtte Sturla indkassere en 2 minutters udvisning og Skjern fik tilkendt et straffekast, som Jesper Jensen rutineret omsatte til mål til udligning 32-32. Jacob Halle blev igen sat ind i stedet for målmanden og da Århus GF mistede bolden i angrebet måtte alle sejl sættes til for et stoppe Skjern op ad banen. Det lykkedes heldigvis for Århus GF, men Skjern var på bolden havde nu alle chancer for at hive sejren hjem. Men så trak Robert Lechte heldigvis en kanin op ad hatten og med en dobbeltredning var Århus GF i angreb. Men her var marginalerne ikke med århusianerne og Tim Winkler gjorde Robert kunsten efter og reddede Århus GF’s skudforsøg.

Igen var Skjern i position til at afgøre kampen, men en superflot forsvarsaktion spolerede Skjerns chance. Skjerns Dennis Mathiasen måtte derefter inkassere et direkte rødt kort, for at smide bolden væk og fratage Århus GF en sidste chance for at få scoret. Med kun 2 sek. tilbage var det rigtigt svært for Århus GF at nå en scoring og det lykkedes desværre heller ikke.

Så holdene måtte nøjes med at dele de 2 point der var i spil, men det var nu nok også meget retfærdigt, da holdene spillede helt lige op.

Næste kamp for Århus GF er hjemmekamp mod Nordsjælland Håndbold. De ligger lige nu på en 10. plads i tabellen.

God kamp.

CO-SPONSORER