Århus GF +45 89386000
GF Logo
KAMPENE AFVIKLES I:

Pressemeddelelse fra DHF's formand

På baggrund af reaktionerne fra såvel politisk hold som fra vore egne kvindelandsholdsspillere samt som svar på henvendelser fra diverse medier oven på min optræden på TV 2 i forbindelse med herrelandsholdets reception på Københavns Rådhus mandag er det mig magtpåliggende at slå fast, at jeg efterfølgende erkender, at mine udtalelser i den forbindelse kan tolkes betydeligt anderledes, end de var ment.

At sammenligne en guldmedalje ved et EM for herrer med en lignende præstation ved et VM, EM eller OL for kvinder, er en akademisk og i dette tilfælde medieskabt diskussion, som i sin inderste substans er både overflødig og inderligt irrelevant. Guld er ikke hverken større eller mindre end guld - uanset hvad medierne måtte forsøge at lægge op til.

Hvis mine udtalelser midt i den eufori, der på det pågældende tidspunkt herskede omkring herreholdets præstation og den formidable modtagelse, der blev holdet til del, kunne tolkes som en desavouering af kvindernes EM guld i 1994, 1996 og 2002, deres VM guld i 1997 og ikke mindst den tredobbelte OL-triumf i 1996, 2000 og 2004 kan jeg på det bestemteste tilbagevise, at dette skulle være hensigten fra min side.

Kvindernes præstationer er skabt på en fuldt ud lige så seriøs og sportsligt unik baggrund, som mændenes og skal derfor naturligvis betragtes med præcis lige så meget respekt og anerkendelse.

Skulle man have opfattet min holdning anderledes kan jeg kun beklage og undskylde det.

med venlig hilsen

Dansk Håndbold Forbund

Tilbage

HOVEDSPONSOR
CO-SPONSORER
STORSPONSORER
Copyright © 2007 - 2008 Århus GF
Websitesponsor: