Vegard Samdahl, Foto: Ole Nielsen

Et point over sidelinien

Skjern H�ndbold � �rhus GF: 30-28 (15-14)

Dorthe H. Kristiansen, fan af �rhus GF

Ryan Zinglersen foruds� inden kampen med et sk�vt grin, at det ville blive t�t. Han fik ret - og fik tilmed sejren.

Der er halvandet minut igen. Stillingen er 28-28 og Robert Lechte stopper Anders Eggert p� straffekast. Der bliver efterf�lgende spillet meget op til Kristian Gjessing, s� med �t er Jesper Jensen fri. Jubel i Skjern Bank Arena, men �rhus GF har stadig tid til udligning. Muligheden er oplagt, da Skjerns hardhitter Goran Kozomara river Toke Holst ned og forlader banen med tredje udvisning og r�d seddel. Men�

En aflevering, der ikke kender sin adresse, koster dyrt. Fl�jspilleren Thomas Pedersen kan v�re ligeglad med, at hans hold er i undertal og laver en fril�ber p� Robert Lechte.

For Skjern bet�d sejren total forl�sning efter to d�rlige kampe. For �rhus GF var resultatet denne s�ndag endnu et rap over nallerne og en p�mindelse om, at det helt enkelt ikke er godt nok - samlet set.

Der blev k�mpet igennem i perioder, men desv�rre havde Skjernspillerne fat i de �rhusianske skytter og var desuden gode til at bremse kontral�b. Deres farligste v�ben den dag var store Lars M�ller Madsen, der fik sig en skygge i skikkelse af Vegard Samdahl. I stedet spillede Jesper Jensen og goe �gamle� Kristian Gjessing sig ind i kampen. Anders Eggert havde bem�rkelsesv�rdigt lidt held i angrebsspillet, men som straffeskytte var han god for sit hold.

Vegard Samdahl pr�sterede noget af det bedste, vi har set l�nge, og Thomas Petersen leverede en gedigen indsats, som Robert Lechte videref�rte i anden halvleg. Desv�rre fik bagspillerne generelt for lidt ud af det, og det er desuden skidt at tillade modstanderne at score i undertal. Skjerns fl�j Thomas Pedersen kunne eksempelvis udspillede sin n�sten navnebror Thomas Petersen, m�lmand - oven i k�bet fra �forkert� side. Det bragte Skjern i f�ring med 5. P� dette tidspunkt, efter 20 min. s� det virkelig skidt ud.

�rhus GF fik faktisk lukket dette truende hul, men s� meget desto mere h�nligt var det, at Lars M�ller Madsen p� frikast efter udl�bet af f�rste halvleg kunne sm�kke bolden i m�l forbi en mur af granvoksne forsvarsk�mper. Det gavner kun modstandernes moral.

De sm� marginaler endte med at afg�re kampen: �rhus GF fik ikke nok udbytte af Skjerns fejl og endte med at blive kn�kket p� sine egne.

Det var vildt �rgerligt, nu da GOG, en konkurrent til en top-8 placering, meget belejligt havde sat point til mod AaB H�ndbold. I mellemtiden har nye konkurrenter meldt sig p� banen, nemlig Team Tvis Holstebro og Fredericia HK. De venter begge i de kommende runder. �rhus GF m� og skal hente to sejre i disse kampe. Det er helt essentielt for h�bet om avancement, men i sandhedens lys: Ogs� for ikke at blive isoleret i bunden af r�kken.