Michael Riis, Foto: Ole Nielsen

T�t p�, men stadig ingen point.

�rhus GF � Team Tvis Holstebro 29-31 (11-16)

af Tina Bang, Fan af �rhus GF

Inden julefreden s�nker sig over h�ndbolds�sonen, s� skulle �rhus GF og Team Tvis Holstebro lige have afgjort kampen om Midtjylland. Dette foregik p� �rhusianernes hjemmebane l�rdag eftermiddag, hvor 1375 tilskuere havde trodset vinterstormen og var m�dt op for at se om det lokale hold endelig kunne hive en hjemmesejr i land.

Og i starten af kampen s� det faktisk ud som om �rhus GF havde t�nkt sig, at kl�de g�sterne fuldst�ndigt af. Og dette rent bogstaveligt, for �rhusianerne form�ede at rive 4 af modstandernes tr�jer i stykker indenfor de f�rste 10 minutter af kampen. S� sig ikke, at hjemmeholdet ikke k�mpede med n�b og kl�r. Eller s� var TTH�s ekvipering som var utrolig skr�belig.

Desv�rre form�ede �rhus GF ikke at kl�de TTH af rent spillem�ssigt. G�sterne kom rigtigt godt fra start, alt imens �rhus GF ikke rigtigt fik styr p� angrebsspillet. TTH�s aggressive forsvar drillede hjemmeholdet s� meget, at angrebsspillet blev alt for stillest�ende og manglede tempo. Dertil kom en del missede indspil til Kuzelev p� stregen, s� TTH blev ved med at tr�kke fra i l�bet af halvlegen. Dette ogs� i kraft af, at de satte en yderst velspillende Heino Holm Knudsen p� banen. Heino har stadig lyn i hammeren.

Hos �rhus GF var det is�r Michael Riis, som skilte sig ud og spillede en fin kamp og efterh�nden som kampen skred frem, s� fik Robert Lechte og siden Thomas Pedersen ogs� nogle redninger ind. Men det var desv�rre ikke nok til at hale ret meget ind p� TTH i f�rste halvleg, som endte med en 5-m�ls f�ring til g�sterne.

I anden halvleg var det ligesom at hjemmeholdet kom p� banen med fornyet energi og tro p�, at de kunne vende kampen. De startede ud med at vinde de f�rste 10 minutter med 6-4, men derefter kom Heino Holms hammer desv�rre alt for godt i sving igen og samtidig m�tte Toke Holst s�tte sig bag b�nken med en ispose p� den ene h�nd. �rgerligt for backen, som ser ud til at misse n�ste kamp.

Men de resterende �rhusianske spillere fik lidt bedre fat om kampen i l�bet af anden halvleg og selvom det stadig var sv�rt at passere Michael Bruun i TTH�s m�l, s� fik de alligevel indhentet g�sterne efter 8 minutter f�r tid og fik tilmed bragt sig foran med 27-26.

Men gl�den varede desv�rre alt for kort, for igen gjorde Heino Holm det onde imod sine gamle holdkammerater og tyrede et par vigtige bolde i m�l i slutfasen og �rhus GF havde ikke heldet eller koncentrationen til at afg�re det til egen fordel i de allersidste minutter af kampen. S� �rhus GF m�tte igen se sig sl�et i slutfasen af en kamp og igen med et nederlag p� ganske f� m�l. Slutresultatet blev 29-31 i TTH�s fav�r.

�rgerligt, at �rhus GF ikke form�ede at holde fast i den spinkle f�ring, de trods alt havde opn�et ved at spille sig op anden halvleg. Men desv�rre blev det ikke til h�rdt tiltr�ngte points denne gang og holdet m� tilbringe julen p� en 11. plads og et stykke udenfor det �p�ne� selskab.

N�ste kamp p� agendaen bliver ogs� rigtig sv�r. Det er imod ligaens p.t. nr. 10 Fredericia, som har samme antal point som �rhus GF. S� der bliver rift om vigtige point n�r de 2 hold m�des d. 29/12 i Fredericia.