Morten Nyberg, Foto: Ole Nielsen

Det var ubegribeligt

Fredericia HK � �rhus GF: 38-32 (18-17)

Fan af �rhus GF, Dorthe H. Kristiansen

Paw Peters, den garvede h�ndboldspiller og politimand drev fuldst�ndig g�k med sine �rhusianske modstandere for �jnene af et ellevildt hjemmepublikum. Han sk�d og sk�d, scorede og scorede. Thomas Pedersen og Robert Lechte r�g skiftevis ud og ind af m�let i fors�get p� at d�mme op for denne m�lmaskine, der kom alt for let til sine afslutninger.

I f�rste halvleg fulgtes de to hold ganske vist nogenlunde ad, dog med et lille overtag til Fredericia. Det p� trods af, at �rhus GF tidligt i halvlegen havde k�mpet sig til en f�ring p� to og fremtvunget en timeout af Ren� Hamann-Boerits. F�ringen smuldrede efter en stribe afbr�ndere, som prompte blev udnyttet af Jacob Thoustrup og Jesper Traberg. Desuden er det skidt, skidt at br�nde to straffekast.

�rhus GF�s h�rdtpr�vede h�jre back Morten Nyberg var i denne fase af kampen aldeles sublim og sikrede med en scoring 3 sek. f�r pausen, at stillingen var helt t�t: 18-17.

Men ak. �rhusianerne fik aldrig lov til at snuse til sejren for alvor. 2. halvleg startede med misbrugte chancer, en udvisning samt flere ubegribelige m�l fra Paw Peters� h�nd. Som om det ikke var nok, var der desuden pustet liv i Fredericias stregspil.

�rhus GF�s superrutinerede stregspiller Dimitri Kuzelev gjorde ogs�, hvad han skulle: Lavede mange m�l og trak straffekast, men s� SKAL, der alts� ogs� scores p� dem!

Den tidligere �GF-yngling Kasper Larsen regerede med overlegen autoritet i m�let. Han pillede talrige af sine forhenv�rende seniorkollegaers afslutninger, incl. et straffekast eksekveret af en ellers st�rkt skydende Morten Nyberg � samt et efterf�lgende skud fra riposten. Det var frygteligt at se p�. Fredericia f�rte med fem, og der var kun et kvarter igen.

F� minutter senere lavede Paw Peters sit trettende og sidste m�l denne aften, og s�kken sn�redes lige s� stille til omkring et h�rdt presset �rhushold, der fors�gte at bygge spillet op omkring Vegard Samdahl og Dimitri Kuzelev. Morten Nyberg var desv�rre faldet tilbage til de lidt for hurtige afslutningen, som har pr�get hans spil i tidligere kampe. Men skyde, det turde han dog.

Med bare 3 � min. igen lavede Ronnie Vilstrup en klodset tackling af Jesper Ahle og r�g ud til en fr�dende cheftr�ner. Det var d�rligt forsvarsspil, men n�ppe afg�rende for kampens udfald. �rhus GF var p� dette tidspunkt nede med 5 m�l og klarede faktisk 1-1 i undertalsspillet, reducerede yderligere med en, men blev tromlet med to i det sidste minut. Jesper Ahle kunne med knyttet n�ve l�be op langs tilskuertribunen til st�ende hyldest.

Hos �rhus GF var det reservernes aften, fordi b�rende kr�fter var ude med skader, Kasper Irming, Mikkel �ris, Toke Holst. Det sendte andet- og s�gar tredjevalg p� banen, her iblandt folk som stort set aldrig spiller kamp samt unge kn�gte p� 18 �r, som alt andet lige ikke kan have den samme tyngde og rutine som de �ldre spillere. Det var alligevel en speciel oplevelse at se Nicolai Veje forvalte rigtig meget spilletid. F�r han selv aner det, kan han v�re blandt de bedste playmakere i ligaen.

Det er rent g�tv�rk, men m�ske kunne tilstedev�relsen af Toke Holst i forsvaret have d�mmet op for Paw Peters, der var synonym med Fredericia HK denne dag. Toke var ogs� st�rkt savnet p� venstre back, der skulle have leveret langt flere m�l.

Fredericia er et kollektiv, som kan give de fleste modstandere besv�r, s� allerede inden kampen havde man f�lelsen af, at noget exceptionelt skulle give en sejr til �rhus. M�lm�ndene kunne for eksempel ramme dagen: Det gjorde de desv�rre ikke.

M�ske var resultatet ikke s� ubegribeligt alligevel.

Hvorvidt svaghedstegnene hos �rhus GF skyldes h�ndboldm�ssige hinker eller mentale blokader � evt. begge dele, m� overlades til eksperterne at afg�re og frem for alt l�se. De har 5 uger til at lave et lille mirakel.