Århus GF +45 89386000
GF Logo
KAMPENE AFVIKLES I:

Morten Nyberg, Foto: Ole Nielsen

Det var ubegribeligt

Fredericia HK – Århus GF: 38-32 (18-17)

Fan af Århus GF, Dorthe H. Kristiansen

Paw Peters, den garvede håndboldspiller og politimand drev fuldstændig gæk med sine århusianske modstandere for øjnene af et ellevildt hjemmepublikum. Han skød og skød, scorede og scorede. Thomas Pedersen og Robert Lechte røg skiftevis ud og ind af målet i forsøget på at dæmme op for denne målmaskine, der kom alt for let til sine afslutninger.

I første halvleg fulgtes de to hold ganske vist nogenlunde ad, dog med et lille overtag til Fredericia. Det på trods af, at Århus GF tidligt i halvlegen havde kæmpet sig til en føring på to og fremtvunget en timeout af René Hamann-Boerits. Føringen smuldrede efter en stribe afbrændere, som prompte blev udnyttet af Jacob Thoustrup og Jesper Traberg. Desuden er det skidt, skidt at brænde to straffekast.

Århus GF’s hårdtprøvede højre back Morten Nyberg var i denne fase af kampen aldeles sublim og sikrede med en scoring 3 sek. før pausen, at stillingen var helt tæt: 18-17.

Men ak. Århusianerne fik aldrig lov til at snuse til sejren for alvor. 2. halvleg startede med misbrugte chancer, en udvisning samt flere ubegribelige mål fra Paw Peters’ hånd. Som om det ikke var nok, var der desuden pustet liv i Fredericias stregspil.

Århus GF’s superrutinerede stregspiller Dimitri Kuzelev gjorde også, hvad han skulle: Lavede mange mål og trak straffekast, men så SKAL, der altså også scores på dem!

Den tidligere ÅGF-yngling Kasper Larsen regerede med overlegen autoritet i målet. Han pillede talrige af sine forhenværende seniorkollegaers afslutninger, incl. et straffekast eksekveret af en ellers stærkt skydende Morten Nyberg – samt et efterfølgende skud fra riposten. Det var frygteligt at se på. Fredericia førte med fem, og der var kun et kvarter igen.

Få minutter senere lavede Paw Peters sit trettende og sidste mål denne aften, og sækken snøredes lige så stille til omkring et hårdt presset Århushold, der forsøgte at bygge spillet op omkring Vegard Samdahl og Dimitri Kuzelev. Morten Nyberg var desværre faldet tilbage til de lidt for hurtige afslutningen, som har præget hans spil i tidligere kampe. Men skyde, det turde han dog.

Med bare 3 ½ min. igen lavede Ronnie Vilstrup en klodset tackling af Jesper Ahle og røg ud til en frådende cheftræner. Det var dårligt forsvarsspil, men næppe afgørende for kampens udfald. Århus GF var på dette tidspunkt nede med 5 mål og klarede faktisk 1-1 i undertalsspillet, reducerede yderligere med en, men blev tromlet med to i det sidste minut. Jesper Ahle kunne med knyttet næve løbe op langs tilskuertribunen til stående hyldest.

Hos Århus GF var det reservernes aften, fordi bærende kræfter var ude med skader, Kasper Irming, Mikkel Øris, Toke Holst. Det sendte andet- og sågar tredjevalg på banen, her iblandt folk som stort set aldrig spiller kamp samt unge knægte på 18 år, som alt andet lige ikke kan have den samme tyngde og rutine som de ældre spillere. Det var alligevel en speciel oplevelse at se Nicolai Veje forvalte rigtig meget spilletid. Før han selv aner det, kan han være blandt de bedste playmakere i ligaen.

Det er rent gætværk, men måske kunne tilstedeværelsen af Toke Holst i forsvaret have dæmmet op for Paw Peters, der var synonym med Fredericia HK denne dag. Toke var også stærkt savnet på venstre back, der skulle have leveret langt flere mål.

Fredericia er et kollektiv, som kan give de fleste modstandere besvær, så allerede inden kampen havde man følelsen af, at noget exceptionelt skulle give en sejr til Århus. Målmændene kunne for eksempel ramme dagen: Det gjorde de desværre ikke.

Måske var resultatet ikke så ubegribeligt alligevel.

Hvorvidt svaghedstegnene hos Århus GF skyldes håndboldmæssige hinker eller mentale blokader – evt. begge dele, må overlades til eksperterne at afgøre og frem for alt løse. De har 5 uger til at lave et lille mirakel.

Kampfakta:

Fredericia:
Paw Peters 13, Jacob Thoustrup 5, Jesper Ahle 5, Peter Nielsen 4, Kasper Christensen 3, Henrik Sloth 2, Palle Hansen 2, Jesper Traberg 2, Rasmus Matthiessen 1, Kenneth Deters 1

Århus GF:
Morten Nyberg 10, Dimitri Kuzelev 8, Vegard Samdahl 5, Michael Riis 4, Jannick Mazur 2, Niels Pedersen 1, Jakob Halle 1, Mads Lind 1

Redninger:
Jan Nielsen 1, Kasper Larsen 20, Fredericia. Thomas Petersen 7, Robert Lechte 7, Århus GF

Udvisninger:
Fredericia 4, Århus GF 5

Tilbage

CO-SPONSORER
STORSPONSORER
Copyright © 2007 - 2009 Århus GF
Websitesponsor: