Århus GF +45 89386000
GF Logo
KAMPENE AFVIKLES I:

Topholdet besejret

Århus GF – BSV: 26-22 (12-11)

Fan af Århus GF, Dorthe Kristiansen

Århus GF slog onsdag aften rækkens nr. 1 på hjemmebane og knækkede dermed udeholdets fine statistik, der sagde nul nederlag seks ligakampe i træk – plus succes i EHF-Cup’en. Herved føjede det skadesplagede århusianske mandskab en tiltrængt sejr til sine egne knap så imponerende meritter i NRGi Arena. I denne sæson har det knebet alvorligt med at levere varen overfor hjemmepublikum, som alt for mange gange har set modstanderne triumfere.

- men denne gang var det altså Århus GF’s tur til at lave rundkreds og juble over sejren, og måden, den blev skabt på, gav også grund til det. Allerede i weekendens EHF-kamp mod spanske Arrate havde vi fået et lille forvarsel om, at noget godt kunne være på vej. Også her blev der spillet udmærket håndbold, desværre med et enkelt sølle mål til forskel fra at kunne avancere videre i turneringen.

Mange tilrejsende fans med trommer og piber lagde hårdt ud allerede inden kampstart, ligesom for at fortælle: Her regerer ligaens førerhold! BSV stillede ganske vist op uden den skarpe Andreas Thoudahl og storskytten Mads Nielsen. Klart en svækkelse, men da Århus GF havde en hel stribe ”patienter” siddende bag bænken, gav det på ingen måde en favoritrolle.

BSV stillede med et meget offensivt forsvar, der kampen igennem kastede grus i Århus GF’s angrebsmaskine, men da de selv præsterede solidt i defensiven blev det en lige affære hele første halvleg igennem.

Det hele startede lidt nervøst med et par boldtab, der gav kontra til en veloplagt Kristian Back. En scoring på straffe af Jannick Mazur fik hjemmeholdet i gang. Umiddelbart efter vred Dimitri Kuzelev sig fri af sin oppasser og streg-kollega Milutin Dragicevic og udlignede til 2-2.

Halvlegen gav en del udvisningsminutter til begge hold, men uden afgørende indflydelse på den jævnbyrdige stilling. Det virkede alligevel som om, Århus GF havde en smule mere at byde ind med, bl.a. i skikkelse af en Morten Nyberg, der pludselig var dukket op af skuffen som den skarpe kniv - efter en længere periode, hvor han har været temmelig uskarp i kampene. Sammen med den nybagte far Vegard Samdahl og veteranen Dimitri Kuzelev lagde han grunden til en pauseføring på et mål, 12-11.

Det forlyder, at den store stregspiller ”Dima” herefter gik i omklædningsrummet og satte sin brækkede næse på plads med en flaske….

Forsvaret havde i løbet af de første 30 min. arbejdet sig stille og roligt ind i kampen sammen med Robert Lechte.

Det blev udslaggivende i anden halvleg, selv om BSV også havde skruet op for gassen i forsvaret. Det ekstra gear, som Århus GF havde, kan eksemplificeres ved to kontrastød leveret af forsvarskæmpen Ronnie Vilstrup. Han bragte sit hold foran med 16-13. Stor ros til ham og hans fæller!

Det skete efter 10 forvirrede minutter, hvor begge hold havde lavet en del tekniske fejl og var blevet ramt af udvisninger. Uret hallen havde lavet kludder og måtte have sig en timeout. Bjerringbro-Silkeborgs træner Carsten Albrechtsen forsøgte samme trick, en timeout for at få styr på sine tropper. Den sendte bl.a. den næsten pensionerede Nicolai Jacobsen ind i håbet om, at han kunne skabe struktur i angrebet, men hurtighed og præcision er ikke mere, hvad de var, og unge Morten Olsen måtte overtage styringen igen.

Herefter satte Århus GF sig på kampen og gav den ikke fra sig igen, Samdahl sprudlede, Nyberg fandt fortsat vej til netmaskerne og ’otroliga’ Lechte tog fra. Imellem fornemmede man en Toke Holst, der er kraftigt på vej tilbage efter sin skade.

Sådan venner! Det var dæl’me godt kæmpet og denne gang i alle 60 min. En flot revanche for det vanvittige nederlag i Silkeborg i efteråret, hvor en ellers sikker føring blev sat til.

Lars Rasmussen var med på en kigger – måske fik han set, det han ville….vi ses måske igen?

Tilbage

CO-SPONSORER
STORSPONSORER
Copyright © 2007 - 2009 Århus GF
Websitesponsor: