Familien er det vigtigste

Dating råd

Spændende og populære sportsgrene ved sommer

De olympiske sommerlege byder på mange spændende og populære sportsgrene. Nogle af disse sportsgrene er rytmisk gymnastik, BMX-løb, beachvolleyball og kunstsvømning. Disse begivenheder er populære blandt publikum og er særligt spændende at se på. Få mere at vide om disse spændende sportsgrene i denne artikel.

Rytmisk gymnastik

Rytmisk gymnastik blev tilføjet til de olympiske sommerlege i 1996 i Atlanta. Den første guldmedalje i sporten blev vundet af canadiske Lori Fung. Idrættens introduktion til de olympiske lege resulterede i et væld af begejstring og mediedækning. Spanien, Italien, Brasilien og Mexico sendte alle hold til legene og vandt guldmedaljer.

Sporten er forbeholdt kvinder og indeholder redskaber, der fremhæver fleksibilitet, musikalitet og færdigheder. De første olympiske lege blev afholdt i 1984 i Los Angeles. Konkurrencerne byder på individuelle og holdrutiner, der bedømmes ud fra et kompliceret system af parametre. Denne sport omfatter ikke spring, parallelbarre eller bjælke. Rutinerne udføres på det midterste gulv til musik. De apparater, der bruges til at udføre disse rutiner, omfatter en bold, en bøjle, et bånd på en pind, køller og musik.

Kunstsvømning

Kunstsvømning er en hybridsport, der kombinerer elementer fra svømning, dans og gymnastik. Svømmere udfører synkroniserede rutiner til musik. Hver rutine bliver bedømt af et dommerpanel, som tager hensyn til atletens koordination, udførelse, synkronisering og brug af musik.

Denne sport har været en begivenhed ved de olympiske sommerlege siden 1984 og er styret af International Swimming Federation, som er det styrende organ for svømning, dykning og højdespringning. I 2017 omdøbte FINA begivenheden til kunstsvømning, som tidligere havde været kendt som synkronsvømning. Kunstsvømning er domineret af kvinder, mens mænd kun deltager i holdkonkurrencer og internationale konkurrencer. Der blev dog indført en blandet duetbegivenhed i 2015 ved verdensmesterskaberne i vandsport i 2015.

BMX-løb

BMX-racing fik sin olympiske debut ved legene i Beijing i 2008. Denne hurtige og spændende sport kombinerer at køre på en cykel over ramper og udføre tricks. Dens popularitet er vokset eksponentielt i de seneste år, i høj grad takket være sportens olympiske eksponering. Mange andre lande har oprettet programmer for at udvikle ryttere og konkurrere i BMX-arrangementer.

Sporten startede i 1970'erne, da Scot Breithaupt organiserede de første BMX-løb. Han fortsatte med at stifte BUMS, den første BMX-organisation i USA, og udviklede reglerne, løbsstrukturen og pointsystemet. I 1974 blev David Clinton den første nr. 1-rytter i sporten. I 1975 organiserede han det første professionelle BMX-løb, som havde præmiepenge på 200 dollars.

Beachvolleyball

I beachvolleyball skal man slå bolden over nettet med tre på hinanden følgende slag. Hvis bolden rammer en holdkammerat to gange, vil bolden hoppe af på spilleren og gå ud af banen. Beachvolleyball er et spil, der kræver stort teamwork og kommunikation. Hvis dine holdkammerater ikke er på samme side, vil du begå uprovokerede fejl. En anden vigtig strategi er at læse din modstanders slagbevægelse. Det er muligt at bestemme boldens retning ved blot at lægge mærke til den mindste ændring i deres slagbevægelse.

Beachvolleyball optrådte første gang som en demonstrationssport ved de olympiske sommerlege i 1992 i Barcelona. Det år blev den vundet af Sinjin Smith og Randy Stoklos. På samme måde vandt Karolyn Kirby og Nancy Reno kvindernes turneringer. Spillet har udviklet sig betydeligt siden da.

Roning

Der er mange grunde til at se roning ved de olympiske sommerlege. Ikke alene er sporten spændende at se på, men du kan også være en del af historien. Der er mange berømte roere, bl.a. astronauten Dr. Benjamin Spock (som vandt en olympisk guldmedalje i 1968). Roning er også populært blandt Hollywood-kendisser, såsom Gregory Peck og Hugh Laurie. Historien om en af de berømte roere, The Boys in the Boat, er blevet til en bestseller og er på vej til at blive filmatiseret.

Roning er en af de ældste sportsgrene ved de olympiske sommerlege. Den har været en del af konkurrencerne siden 1900. Selv om det oprindeligt var en sport, der kun var forbeholdt mænd, blev der ved de olympiske lege i Montreal i 1976 tilføjet kvindediscipliner. USA vandt guld i roning ved de første lege og er stadig den førende magt inden for sporten. Storbritannien har dog vundet guld hvert år siden 1984.

Håndbold

Håndbold er en spændende holdsport, der er populær i hele Europa og USA. Dens popularitet har ikke været den samme i USA, hvor holdet ikke har kvalificeret sig til OL siden 1996. Heldigvis er håndbold en sport, der kan spilles af alle. Sporten er en blanding af fodbold og basketball.

Håndbold har sine rødder i Nordeuropa og Skandinavien. Den blev opfundet første gang i 1906 af en tysk gymnastiklærer, en løjtnant og en olympisk medaljevinder ved navn Holger Nielsen. I løbet af det 19. århundrede udviklede håndbold sig i Skandinavien, og det moderne spil blev offentliggjort første gang den 24. oktober 1917.