2 februar 2005
Afbudsbold
Af: Dorthe (fanklubben)

Lynturnering med deltagelse af SG Flensburg-Handewitt, HSV, Skjern Håndbold og Århus GF.

Det var reservespækkede mandskaber, der deltog i en lille firkantsturnering i Åbenrå her knap 2 uger før forårssæsonens opstart, hvor kampformen lige skulle pudes af for de af spillerne, som ikke var fraværende på grund af fortsat deltagelse i VM slutrunde eller skader. Der savnedes desuden en række profiler, som havde den tvivlsomme ære ikke længere at være Tunesien. De havde fået fri til at rekreere sig og måske reflektere lidt over indsatsen. Fair nok.

Specielt de to tyske hold savnede en del profiler, mens Skjern faktisk mødte op med noget, der lignede et ligamandskab - uden stærke Lars Møller Madsen. Århus GF derimod var bare et skadesplaget hold - uden Gunnarsson…

Det var derfor overraskende, hvor fint det alternative opstilling klarede sig igennem aftenen. I det indledende opgør blev Flensborg slået knebent med et enkelt mål, hvorefter Århus GF var finaleklar mod HSV, som havde kvalificeret sig ved at have vundet med to over Skjern.

Efter ”den lille finale” mellem taberne Flensborg og Skjern gik hovedparten af tilskuerne hjem. De var tydeligvis kommet for at se drengene fra klubben syd for grænsen. Synd for dem, for dagens finale mellem Århus GF og HSW bød på glimrende håndbold, specielt set med danske øjne. Tyskerne kom hurtigt i sækken – og kom aldrig op igen. Våben nr. 1: Kontraspil i høj klasse. Rygtet har villet vide, at denne finesse har udviklet sig på det seneste med lange udkast fra en stærkt spillende Jonas Degnbol til en lynhurtig Sturla Asgeirsson. Bind bonhåret op i en hestehale og vi kunne give ham tilnavnet ”Josefine” (undskyld, godt ord igen). En effektiv cocktail af høj klasse.

I alt 14 kasser blev det til fra islændingen, heraf en del rene fløjskud – noget, der i den grad har manglet i Århus GF’s spilkoncept i lang, lang tid. Der er ingen som helst tvivl om, at de to nye ansigter i klubben, Jonas og Sturla, begge er solide er investeringer.

Udviklingsspilleren Jacob Halle, der normalt bruger mest tid på bænken til fordel for de etablerede spillere, fik masser af tid med bolden, greb både den og chancen i luften - og beviste, at han er parat til langt større ansvar. Man er vel ikke landsholdspiller for ingenting! Flot indsats hen over aftenen som både playmaker, back og fløj – det er faktisk godt gået.

Episoden i Åbenrå var ganske vist kun en træningsturnering præget af reserver og varierende eksperimenter; men handler det om at tage sejren hjem – og det gør det vel – understreger resultatet af finalen mellem Århus GF og HSV: 25-19 (13-11) klart, hvem der løste opgaven bedst.

Det var dejligt at fornemme selvtillid og vinderlyst hos spillerne, selv om de var en blandet flok, langt fra idealopstillingen. Det var endda med et nyt ansigt på venstre back, Martin Madsen. Han leverede en stærk indsats med en god portion vilje bag.

Træerne gror ikke ind i himlen… og alt det, den forsigtige skal sige: men det er svært ikke at være optimistisk.