1 november 2004
Kampreferat Svendborg TGI - Århus GF
Af: Dorthe (fanklubben)

Vi skal et helt år tilbage i tiden for at finde en lignende situation. Det var sjovt nok også på Fyn, men i den modsatte ende af øen mod nord i Otterup, hvor Århus GF lørdag d. 13. september 2003 fik en sejr over stedets daværende herreligahold. Derved bragte århusianerne sig på førstepladsen, som de passede godt på i hele 24 timer. Herefter vippede GOG dem af pinden ved at vinde usandsynligt stort (34-12) over Fredericia HK dagen efter. Retfærdigvis skal det siges, at det handlede om indledende runde…Siden sank Århus GF som bekendt tilbage i tabellen til en kedelig mellemplacering.

Nu er der spillet otte runder, og med bare et enkelt knebent nederlag til GOG på deres hjemmebane tegner der sig nogle virkelig rare perspektiver. Det er faktisk mere end to årtier siden, århusiansk herrehåndbold har oplevet en lignende succes.

Det er pr. definition svært at være oprykker, hvor det normalt handler om at overleve til næste sæson. Svendborg TGI ligger da også sidst i rækken, men har alligevel på nuværende tidspunkt leveret et par gedigne overraskelser, der antyder, at holdet udmærket kan stjæle point fra selv etablerede ligahold. Senest kostede det omtrent AaB Håndbold endnu et smerteligt nederlag.

Til opgøret i Svendborg må det understreges, at 40 mål er helt godkendt – men 37 ind? Det er li’godt for grow’, da, som vi kunne finde på at sige ovre i Vestjylland - eller med andre ord: Bekymrende mange mål blev sat ind. De sydfynske oprykkere havde nemlig ikke i sinde at give sig uden kamp. Favoritterne fra Århus GF har uden tvivl været opmærksom på fynboernes farlighed; men alligevel overrumplede TGI’s veloplagte forsvar og lynhurtige tilbageløb - flere efter mislykkede afleveringer - i den grad gæsterne, at de i løbet af bare 7 hæsblæsende minutter havde bragt sig i spidsen med 4 mål. Det voldsomme pres blev herefter dæmpet lidt. Lars Juul præsterede på dette tidspunkt en række vigtige redninger bag sit forsvar, der i højere grad var vågnet op til dåd, men faktisk leverede det mest effektive spil i undertal! I modsatte ende var Henrik Hansen og Torben Vinther også blevet vækket til det aggressive chanceskabende angrebsspil, der om noget er deres varemærke. Da de første 30 min. var gået, stod der 17-22 på måltavlen i århusiansk favør.

Det lignede en sikker sejr, men Svendborg TGI ville det anderledes. Helt uimponeret fortsatte de med at bryde de århusianske angreb og levere kanonscoringer fra en sprudlende Mads Isbrand, der var blevet godt brandvarm. Den herre fik man aldrig styr på - og i det 41. min var der udlignet, 25-25. Vild jubel hos hjemmepublikummet, men dybe suk på lægterne blandt de få tilrejsende GF-tilhængere og bekymrede miner hos trænere og spiller: Ikke igen! Men det blev desværre tæt og i den grad en kamp om, hvem der havde flest kræfter og ikke mindst de bedste nerver. Kampen var godt 50. min gammel, da det største drama udspillede sig. Torben Vinther fik en tackling i ansigtet; men advarslen gik i stedet til en ophidset TGI-bænk. Herefter fulgte en stribe af frikast til Århus GF, hvor dommerens hånd gentagne gange var oppe. Det var helt vildt, da Bilal Suman kæmpede sig til straffe, brændte, men scorede på riposten. Med kun 1 måls forspring et par minutter før slutfløjt var dramaet ikke forbi. Efter en timeout kunne Hansen, Juul, Lind og Suman afgøre en heredyst i særklasse, der ikke skal huskes for flot spil, men for tempo og intens underholdning. Svendborg TGI vandt ikke kampen, men de tog faktisk 2. halvleg og udstillede alt i alt Århus GF’s favoritrolle i et noget flakkende lys. Der var heller ikke de store jubelscener på banen.

Det blev endnu en sejr efter halvdårligt spil. Det virker bekymrende midt i glæden over, at holdet kan sejre selv på en dag, hvor tingene ikke fungerer. For kan en fantastisk spillende Henrik Hansen holde niveauet i alle kampe? Hvis han, Torben Vinther samt Robert Gunnarsson bliver enige om at have en offday og laver kollektivt udfald, er der alvorlig risiko for, at hele holdet falder sammen. Kasper Søndergaard i højeste gear savnes efterhånden til at lægge pres i højre side (kom igen, Kasper). Midt i bekymringerne er det glædeligt at se Bilal Suman træde elegant ind på scenen – det lover virkelig godt for spillet både i angreb og forsvar.

Onsdag aften kommer der favoritbesøg til Atletion Arena, nærmere bestemt Kolding IF, som med garanti vil gribe enhver chance for at erobre den førsteplads, som man er så forvænt med i det sydjyske. Århusdrengene vil naturligvis ikke give sig uden kvalificeret modstand; men hvis risikoen for bank skal undgås, er det en passende lejlighed til at finde det gode spil frem. Guleroden fejler ikke noget: 2 point og en udbygning af forspringet.

Svendborg TGI - Århus GF 37-40 (17-22)
Svendborg: Mads Isbrand 10, Simon Jensen 7, Allan Filtenborg 6, Simon Lindhardt 5, Michael Hoffmann 4, Morten Jensen 3, Mads Strange Petersen og Dan Møller 1

Århus GF: Robert Gunnarsson 11, Henrik Hansen 10, Torben Vinther 8, Bilal Suman 5, Jan Paulsen 3, Mads Lind 2, Sturla Asgeirsson 1

Udvisninger: Svendborg 2 - Århus GF 5