4 november 2004
Et brag af en topkamp
Af: Tina (fanklubben)

Ligaens absolutte tophold mødtes på en kold og mørk efterårsaften i en varm og lys Arena. Et tiltag fra AGF og Århus GF’s side gjorde, at tilskuere som havde fulgt byens fodboldhold vinde over AAB på stadion ved siden af, kunne komme ind i varmen og se en fantastisk håndboldkamp til nedsat pris. Og det var der heldigvis rigtigt mange der benyttede sig af. I alt 4.375, hovedsaligt århusianske tilhængere, fandt plads i Arenaen og så en meget underholdende og ultra spændende håndboldkamp.

Fra kampens start viste Kolding deres varemærker til UG. Kontraløb og hurtige opgiverkast. Århus GF var forberedt på dette, men fik alligevel ikke etableret forsvaret hurtigt nok i mange tilfælde, og måtte se Koldingspillerne score på mange fine chancer. Det lignede lidt en kamp, hvor Kolding ville tromle over de århusianske drenge, med Århus GF ville det anderledes.

Opildnede af de mange entusiastiske tilskuere formåede Århus GF at hænge i med næb og klør. Så selvom Kolding havde overtaget igennem det meste af kampen, så kæmpede Århus GF som besatte og holdt stand.

I angrebet viste Jan Paulsen, at han nu er blevet sin skade kvit. Han spillede en fremragende kamp og blev holdets topscorer, sammen med Robert Gunnarsson (selvfølgelig). Man kunne se, at Jan ville sætte sine gamle holdkammerater fra Kolding på plads. Med Jans 9 mål var han en af de helt afgørende faktorer for Århus GF.

Målmand Lars Juul startede lidt skidt og præsterede ikke mange redninger. Jonas Degnbol overtog og kom bedre fra det. Men så i anden halvleg ville Lars Juul altså også lege med. Det gjorde han så ved at parere flere straffekast og afslutninger fra Koldings angreb. Og da han i de allersidste minutter tog et straffekast fra Sebastian Seifert blev han aftenens helt i skysovs. Kort efter måtte samme Sebastian Seifert igen lide et personligt nederlag, da han fik et rødt kort for en tackling i hovedet på Henrik Hansen. Dramaet var intakt.

Henrik Hansen fik ikke så mange succesfulde afslutninger i angrebet, som han plejer, dertil var Koldings forsvar for stærkt. Men Henrik kæmpede videre på trods af mange hårde tacklinger, så selvom det ikke blev til mange mål fra Henriks hånd, så markerede han sig i angrebet alligevel. Også Kasper Søndergaard og Torben Vinther spillede en flot kamp. Som sagt, så var Koldings forsvar helt i top, så det var svære betingelser for de århusianske skytter, men de fik alligevel hul på forsvaret ved hjælp af godt spil.

Forsvaret havde også rigtigt godt styr på Århus GF’s stregspillere. De havde fået læst Roberts spil godt, så det var nok derfor Erik Veje Rasmussen valgte at lade ham sidde ude i perioder af kampen. Men på trods af det scorede Robert alligevel 9 mål hvoraf de 7 var på straffekast.

Mads Lind kom også til fadet med 3 scoringer og Bilal Schumann fik også scoret 2 gange mod sin gamle klub. Jesper Jensen scorede et vigtigt mål sidst i kampen. Hos Kolding viste alle spillere storspil. I målet har de 2 super gode målmænd i Sindre Walstad og Anders Petersen og de præsterede en del flotte redninger, men kunne dog overlistes af de dygtige århusianere 37 gange. I angrebet var Bo Spellerberg helt i hopla i starten af kampen, og selvom det århusianske forsvar sled og slæbte for at holde ham tilbage, så var han meget dygtig til at udnytte sine chancer. I 2. halvleg overtog Sebastian Seifert rollen som langskytte. Kolding spillede meget af kampen med 2 stregspillere, og det voldte det århusianske problemer. De 2 Kolding fløje Christian Hjermind og Boris Schnuchel kom også til en del flotte afslutninger.

Men retfærdigt (fristes man til at sige) endte kampen uafgjort. Retfærdigheden lå i, at begge hold tog og gav med alt hvad de havde i sig, og begge hold havde fortjent at gå fra hallen med en sejr.

For Århus GF betyder resultatet at vi stadig LIGGER NR. 1 og det kan de godt være utroligt stolte af.

i kan kun håbe, at den fantastiske stemning som de mange tusinde tilskuere var med til at skabe mod Kolding, også skabes fremover. Det må være et hint til begge klubber, at et sådan samarbejde ikke skal være en enlig svale, så begge byens hold kan få den maksimale støtte.

Næste gang vi skal mødes og støtte Århus GF bliver søndag d. 14. nov. mod Team Helsinge, som kommer på besøg i Arenaen. Så vi håber på et talstærkt publikum der kan hjælpe Århus GF med at blive helt i toppen hvor de hører hjemme.

Århus GF:
Jan Paulsen 9, Robert Gunnarsson 9 (7), Kasper Søndergaard 6, Torben Vinther
5, Mads Lind 3, Bilal Schumann 2, Henrik Hansen 2, Jesper Jensen 1.

Kolding IF:
Boris Schnuchel 9, Sebastian Seifert 8 (3), Christian Hjermind 6, Jesper