15 november 2004
Århus GF på toppen!
Af: Dorthe (fanklubben)

Team Helsinge er et hold, som drengene fra Århus i de seneste sæsoner ikke har haft besvær med at slå, hverken hjemme eller ude. Den sjællandske klub med de stolte traditioner har da også pt. den tvivlsomme fornøjelse at ligge på en 11. plads og dermed være tvunget til at kigge bagud i tabellen. Med den vished kunne man i dag gå til håndbold i Atletion Arena og håbe på forløsningens time: Timen, hvor Århus GF foldede sig ud som ægte tophold og uden nåde fejdede modstanderen af banen.

Der har været talt meget om Århusholdets manglende arrogance og evne til at udstråle selvtillid i sådanne situationer. For at matche den rolle skal man naturligvis tage ved lære. Som tingene for øjeblikket udvikler sig omkring klubben med de store ambitioner og de beskedne armbevægelser – på ægte jyske maner – handler det bare om at kaste ydmygheden bort og tage succesen til sig – også i den grad!

I dag fornemmede man, at spillerne aldrig var tvivl om, at sejren: Den tilhørte dem. De gæstende sjællændere var bagude fra start til slut uden for alvor at få fat og blive lukket ind i kampen – et fænomen, som ellers er set i adskillige af sæsonens opgør, hvor Århus GF har haft teten, men efterfølgende har haft besvær med at lukke af. Resultat: Unødig spænding om udfaldet med deraf følgende dilemma for tilskueren: Er det ikke netop spændingen, som lokker… (Det spørgsmål må stå til åbent for debat).

5:1 forsvaret med en fremskudt Robert Gunnarsson har mange gange har været jokeren, der kunne vende en uheldig udvikling. Denne taktiske manøvre blev brugt fra start til slut og gav virkelig Helsinge-spillerne problemer. Lars Juul takkede for opbakningen og leverede stribevis af klasseredninger. Det høje niveau på målmandsposten blev fastholdt, da Jonas Degnbol blev skiftet ind i 2. halvleg. Det er klart for enhver, at den tidligere Skjern-keeper ikke har forladt det vestjyske for uden videre at blive toer i Århus. Med to så jævnbyrdige folk skal der virkelig kæmpes om positionerne. Det er mere end ualmindeligt heldigt for holdet.

Robert Gunnarsson understregede igen sin ultimative stjernestatus ved at blive topscorer med 13 mål. Den mand er ganske enkelt for vild, uanset om han huserer på stregen eller i forsvaret – på hver sin måde øretævernes holdeplads! Sceneriet skal bl.a. ses på baggrund af lækkert indspil fra Henrik Hansen, hvis udvikling på håndboldbanen nærmest eksploderer for øjeblikket. Med til fornøjelighederne er, at Unge Hansens angrebspræstationer ikke bare begrænser sig til at skabe chancer for andre: Han ka’ så sandelig selv levere varen – med stor beslutsomhed. Hvorfor tage omveje, når man bare kan vælge den lige vej? Torben Vinther fortsatte ligeledes sit stærke spil, og Kasper Søndergaard er heldigvis ved at genfinde farligheden med de giftige skud fra venstrehånden. Landsholdskandidater? Ja nemli’ ja.

De nødvendige indskiftninger i kæderne, der fandt sted løbet af de 60 spilminutter, slog for resten flot til. Mads Lind var lidt den uheldige helt med sin meget seriøse holdning til arbejdet i forsvaret. Det kostede nogle afkølingspauser - sikkert for at undgå et for tidligt brusebad. Bilal Suman derimod trængte åbenbart ikke til hvile på sin fortsat noget oversete fløjplads. De afslutninger, som kommer der fra, fejler ellers ingenting. Der er sagt nok om den sag.

Holdet gjorde det bare godt og spillede med en farlighed og styrke, som gør førstepladsen helt fortjent. Vist blev Team Helsinge ikke blæst af banen; men de fik dog en hatfuld på 9 mål. At koncentrationen svigtede lidt hos Århusdrengene til sidst, er en tilgivelig synd. Roser til Helsinges frontfigur Hans Lindberg, der spillede en flot kamp. Der er krummer i den gut.

Efter det seneste opgør imod Kolding behøver håndbold-Århus ikke længere spørge sig selv, hvordan Arena monstro vil være som herreligaholdets hjemmebane, fuld af larmende, entusiastiske tilskuere. Svaret er kommet: Helt overvældende. I dag var det blevet noget nær hverdag igen, dog stadig med mange fremmødte, i alt knap 2300. Lad os håbe, at det er en tendens som fortsætter.

Førstepladsen skal forsvares på udebane i de næste par runder. Indledningsvis går turen til skadesramte Team Tvis Holstebro, som Århus GF i sidste sæson måtte strække våben overfor. Dernæst er der besøg hos det formstærke hold fra Viborg med store profiler (hvem har den bedste streg?) og en skræmmende hjemmebane. Det bliver på hver sin måde to uhyre vanskelige opgør, der nok skal sætte ligatoppens novicer på hårde prøver. Vi følger Jer tæt, drenge.

Matchfakta:

Århus GF - Team Helsinge 33-24 (17-13)
Århus GF: Robert Gunnarsson 13, Torben Vinther 4, Henrik Hansen 4, Kasper Søndergaard 4, Bilal Suman 3, Jacob Halle 2, Jan Paulsen 1, Sturla Asgeirsson 1, Jesper Jensen 1

Team Helsinge: Hans Lindberg 7, Jonas Edland 4, Ulrik Villadsen 4, Morten Duelund 3, Jens Weywadt 2, Martin Bager 2, Kasper Klitgaard 2
Udv: Århus GF 5, Team Helsinge 5
Tilskuere: 2.295