6 december 2004
”Da Byens Drenge” blev til ægte liga-mænd
Af: Dorthe (Fanklubben)
Viborg HK - Århus GF 31-34 (12-17) Det har været ventet - og forventet, at det stærke hold fra Århus på et tidspunkt skulle rejse sig for alvor og slå til.

”Da Byens Drenge” blev til ægte liga-mænd  - af den rette støbning

Det har været ventet - og forventet, at det stærke hold fra Århus på et tidspunkt skulle rejse sig for alvor og slå til. Forløsningens time kom så på denne fredag aften til opgøret i den flotte Viborg Stadionhal, hvor de fleste af håndbolduniversets stjerner – vel at mærke af kvindekøn - har betrådt gulvet.

På det seneste har domkirkebyens herrer vist, at de også har såvel ambitionerne som formatet i orden til at levere noget stort. Placeringen i toppen af ligaen er i sig selv en enestående præstation for Ulrik Wilbeks nyoprykkere – også selv om grundstammen i holdet består af folk med ligaerfaring suppleret med store profiler, her iblandt ”verdens bedste streg”, Michael Knudsen. Hjemmebanestatistikken taler helt for sig selv: Ingen kampe tabt i egen hule, der altid trækker et stort og entusiastisk publikum. Stadionhallen er uden tvivl en af landets mest skræmmende udebane.

Mon ikke man i Viborg forud for Århus GF’s besøg har vejret blod efter den halvsløje indsats ugen før i Holstebro? Patienten viste sig imidlertid at have gennemløbet en mirakuløs helbredelse og kørte veloplagt på lige fra starten. Ved midten af første halvleg var det kun lykkedes for Viborgmandskabet at score fire gange…Æren skal i høj grad tilfalde ankermanden Lars Juul, der pillede det ene skud efter det andet godt sekunderet af sit forsvar, der efter status ved pausen:12-17 ikke er set bedre i lang tid. Måske ikke nogensinde? Formidable Robert Gunnarsson stod alene for otte kasser i første halvleg.

Den flotte målmandspræstation fortsatte kampen ud, selv om Viborg HK i højere grad fik punkteret ballonen og fandt vej til netmaskerne. GF’s effektive angreb – kaldt ligaens bedste – levede op sit fortjente ry og fortsatte den gode stil. Det er svært at lade være med at fantasere om, hvad det mon bringer med sig, når de skadede profiler på tilskuerpladserne komme igen (gad vist om hue på indendørs er lægeordineret eller bare en trend).

Specielt opmuntrende er det at notere seks scoringer fra fløjspillerne, her iblandt flere meget flotte aktioner. Sturla Asgeirsson havde afgørende indflydelse på kampens resultat med fire mål fordelt på anden halvlegs sidste 20 minutter, heraf de to i kampens sidste afgørende minutter.

Århus GF førte hele kampen. Det er en realitet, at stillingen 2-2 var det tætteste Viborg kom på sine gæster. Holdet måtte hele tiden kæmpe for at lukke hullet, og set i lyset af det, må man sige, at matchen fandt sin rette vinder. Alligevel skulle der spænding til. Tre hurtige viborgmål – et resultat af meget offensiv opdækning, reducerede Århus GF’s forholdsvis bekvemme femmålsføring til bare to mål - og det var en situation, som helt uopfordret fik knap 2000 tilskuere i Stadionhallen op på lakridserne. Salen kogte nærmest over. I sådan en situation, hvor modstanderen provokeres til fejl og afbrændere, er 7 minutter uendelig lang tid. I gruppen af Århustilhængere sad folk og skreg i munden på hinanden: RO PÅ! Nerverne hang virkelig udenpå tøjet; men holdet fik samlet sig og kæmpede sig gennem krisen.

Spillerne kunne hylde sig selv med oprakte arme og omfavnelser i visheden om, at det her, det var stort.

Opgøret havde al den intensitet, som kendetegner herrehåndbold på højt niveau krydret med flotte tekniske detaljer fra begge hold, nærkampe og vaskeægte herretacklinger, der understreger, at ”det er ikke Ludo” (cf. Telle). Atter en kamp, som havde fortjent TV dækning i lighed med braget for præcis en måned siden mellem Århus GF og Kolding IF i Atletion Arena. Bedre reklame kan ganske enkelt ikke gives for sporten. Stærkt gået, drenge og tak for showet - nu er det en realitet: I er trådt ind de voksnes rækker.

Og lige til sidst: Århus GF har i Robert Gunnarsson en verdensklassespiller, der ganske enkelt overstrålede alle – også kollegaen Michael Knudsen, som aldrig rigtig fik fat. Samme spiller har ”lagt hånd til” en skulptur, så lidt af ham på den måde vil forblive i Viborg, når nu han efter sæsonen højst sandsynligt forsvinder ud i Europa. Skulle han få selskab af Robert (måtte det forbydes!) vil det være mindst lige så fortjent, om nogen tog initiativ til at sætte et minde til islændingens ære. Det er i øvrigt en god gammel skik blandt vores fælles forfædre, vikingerne.

En sand mester hyldes af sine fans (foto Ib)

Viborg: Michael V. Knudsen 7, Jan Sørensen 5, Andreas Toudahl 5, Per Leegaard 4, Mikael Fruelund 3, Morten Bjerre 2, Esben Hansen 2, Jakob Larsen 2, Rene Toft Hansen 1

Århus GF: Robert Gunnarsson 14, Torben Vinther 7, Sturla Asgeirsson 4, Bilal Suman 3, Henrik Hansen 2, Jan Paulsen 2, Mads Lind 2
Udv: Viborg 4, Århus GF 5