20 december 2004
Puha – den var svedig!
Af: Dorthe (fanklubben)
Silkeborg-Voel KFUM – Århus GF: 31-32 (13-17) Et opgør mellem top og bund, to halvlege forskellige som nat og dag, hver med sin vinder:

Silkeborg-Voel KFUM – Århus GF: 31-32 (13-17)

Et opgør mellem top og bund, to halvlege forskellige som nat og dag, hver med sin vinder: Det var facit for lørdagens ligaopgør i Silkeborghallerne; men en håndboldkamp varer som bekendt 60 minutter, og denne her, den blev først afgjort 3 sekunder før tid, da unge Hansen plantede bolden i netmaskerne, hvorefter tiden på haluret kunne rinde ud og cifrene 31-32 stå lysende i rødt.

Århusspillerne, der allerede havde taget lidt forskud på fejringen, faldt jublende hinanden om halsen, som om de havde vundet mesterskabet. Selv de skadede spillere, der havde fulgt dramaet fra sidelinien, styrtede ind på banen for at dele sejren med kammeraterne. Fans, familie og andet godtfolk i GF-lejren havde for længst opgivet at sidde ned: Der var stående applaus.

Silkeborg-Voel derimod måtte skuffede erkende, at det altså ikke blev Århus GF, som man skulle hente hårdt tiltrængte point fra. Endnu en træls oplevelse af nærved og næsten for det sympatiske mandskab fra Søhøjlandet anført af den ”gamle” ligatræner fra Århus, Jesper Ø. Pedersen. Nedslåede spillere måtte stable sig på benene og gå den obligate runde for at takke vinderne for kampen.

Det var på forhånd lagt i kortene, at sejrherren i dette sidste opgør i efterårssæsonen langt fra var givet på forhånd set i lyset af, at Århus GF på det seneste har leveret et par middelmådige præstationer over hold, som papiret burde være slået. Hertil føjer sig den sørgeligt lange skadesliste, som i løbet af ugen er blevet udvidet med keeper Lars Juul Mikkelsen samt spillende cheftræner Erik Veje Rasmussen. Ingen ville have undret sig, om sidstnævnte havde holdt sig diskret i baggrunden, men nej: Århusbænkens form var genvundet i en sådan grad, at der kunne indkasseres en flot gul hilsen fra dommerne i anden halvleg! Rygter ville desuden vide, at Torben Vinther led af influenza. Der blev kigget meget gennem foyerens glasruder ned på opvarmningen i Hal B.

Hjemmeholdet spillede som forventet deres chance hele vejen igennem, klogt og uden på noget tidspunkt at give sig, selv om GF’erne styrede sagerne ret ubesværet gennem de første 30 minutter. Pausestillingen med fire mål i århusiansk favør slog ikke drengen fra Silkeborg ud. De udnyttede snart gæsternes 5-1 forsvar med Gunnarsson i spids – en taktisk manøvre, der normalt baner vej for bolderobringer og kontrastød. Halvlegen blev faktisk indledt præcis på denne måde med Jan Paulsen i rollen som afslutter. Hjemmeholdet fandt efterfølgende vej gennem opdækningen til en nu spilbar Allan Corvinius på stregen, samtidig med, at blev lagt et større pres fra bagkæden, hvor rutinerede Heins Kart Pedersen (godt at se ham tilbage) huserede sammen med bl.a. Mathias Madsen, der spillede en stor kamp. Manden har udprægede vinderattituder og trak publikum godt op i gear. Ude til venstre dukkede den tidligere Århusfløj Jeppe Fruensgård op – nu uden hår – og serverede lækkerier. Under disse omstændigheder var Jonas Degnbol, der ellers havde stået eminent, noget prisgivet. En stribe afbrændere samt boldtab i angrebet og chokstarten var en realitet: Stilling 22-22 efter bare 12 minutter. Opgøret havde taget akkurat den vending, som var frygtet af os fra Århus, og et hæsblæsende parløb blev startet med etmålsføringer vekslende med udligninger. Betegnende nok flød sveden, så gulvet måtte tørres efter holdenes timeouts.

Et skifte på målmandsposten, hvor Jacob Krupsdahl fik chancen, vendte ikke kampen – et forhold, som ingen kan bebrejde den unge keeper, der for øvrigt havde tre gode redninger. Han blev afløst af Jonas, som sluttede med en god indsats.

På sådan en dag (tidligere var 18. december officielt en ”Thycho Brahes dag”), hvor Robert Gunnarsson ikke fik så mange ordinære chancer fra stregen, men alligevel blev topscorer takket være rollen som kold straffeskytte, skal Århus GF prise sig lykkelige for at have folk som Henrik Hansen, Torben Vinther og rutinerede Jan Paulsen. Trioen scorede tilsammen 17 mål og var kraftigt medvirkende til, at holdet ikke blev hægtet af, da krisen kradsede værst.

En afbrænder af Torben Vinther godt 1. minut før tid ved stillingen 30-30 var næsten ikke til at holde ud. En kvik aktion af Bilal Suman, der snuppede bolden i det følgende Silkeborg-Voel angreb, pustede nyt liv i forhåbningerne om en sejr til GF. Jonas Degnbol måtte imidlertid se sig passeret endnu engang. Det lignede en afgørelse, men Henrik Hansen ville det som sagt anderledes. Heldigt, måske, men godt kæmpet!

Med få nødvendige udskiftninger sikrede næsten den samme lille flok af spillere en fuldt fortjent julegave til klubben: Vinterpause på ligaens 2. plads kun et enkelt point efter vicemestrene fra Kolding. Alt i alt en fremragende indsats af det hårdtprøvede håndboldhold.

Glædelig jul og godt nytår. Vi ses til nye eventyr i 2005 - måske med europæiske perspektiver.

Matchfakta:

Silkeborg-Voel KFUM: Mathias Madsen 7 (1), Allan Corvinius 5, Jeppe Fruensgaard 5, Heins Kart Pedersen 4, Steen Sinding 3, René Andersen 2, Karsten Andersen 2, Kasper Bohmann 2, Peter Riis 1.

Århus GF: Robert Gunnarsson 9 (7), Henrik Hansen 6, Jan Paulsen 6, Torben Vinther 5, Mads Lind 4, Bilal Suman 2.

Udvisninger: Silkeborg-Voel KFUM: 3, Århus GF 3.

Tilskuere: 1000.