GF Logo
SPONSOR I ÅRHUS GF?

Mere godt end skidt i sidste testkamp

Århus Håndbolds sidste testkamp inden det går løs i Jack & Jones Ligaen, eller retter, inden det går løs i pokalturneringens 1/8 finale var torsdag aften i Hjørring, hvor AaB Håndbold tog godt imod Århus Håndbold i den anden træningskamp mellem de to hold på kort tid.

Århus Håndbold stillede op til kampen mod AaB Håndbold med et noget skadesramt hold, idet Toke Holst, Michael Riis og Kasper Irming alle sad udenfor for at pleje deres småskader og Mads Lind stillede småskadet op til kampen.

Det århusianske hold kom rigtig godt fra start og viste i hele første halvleg at der er masser af gode ting at tage med hjem fra træningskampen mod det nordjyske tophold, forsvaret hos Århus Håndbold stod sammen som en fasttømret enhed og gav gang på gang AaB Håndbold store problemer i deres etableret angrebsspil.

Så det skal nok vise sig i den kommende sæson at det nye århusianske forsvarsvåben ”3-2-1 forsvaret” bliver et vigtigt modtræk overfor vore modstandere, i dag gav det dog ikke mange kontraangreb som resultat, men det har det tidligere vist sig at gøre, så det skal nok også komme til at gøre i den kommende sæson.

I angrebet viste Nikolaj Veje og Kim Jørgensen at de formår kunsten at lave gennembrud, selv i det store forsvar hos AaB Håndbold lykkes det flere gange dem at komme igennem og det var tydeligt at de begge to ligger op til en flot sæson og at det århusianske publikum har noget at glæde sig til når sæsonen bliver fløjet i gang.

Jakob Thoustrup viste igen at han i nærmest blinde kan finde Mads Lind på stregen og spillede flere gange Mads Lind helt fri foran målvogteren fra AaB Håndbold hvorefter Mads Lind med lethed kunne scorer sikkert.

Unge Rasmus Nielsen viste igen at det er helt rigtigt set af Århus Håndbold at tilbyde ham en kontrakt efter et mere end vellykket træningsophold hos klubben, Rasmus bliver bedre og bedre for hver kamp og skal nok komme til at give publikum valuta for deres indgangsbillet til NRGi Arena.

I anden halvleg måtte det århusianske hold se AaB Håndbold sætte tempoet i vejret og de trætte spillere halsede efter de danske mestre i det meste af halvlegen, for mens der et stykke inde i 2. halvleg stadigvæk sad tre-fire friske spillere på AaB Håndbolds bænk, så havde århusianerne ikke meget frisk blod at sende ind på banen.

Anden halvleg blev præget af alt for mange fejlafleveringer hos Århus Håndbold og da angrebsmaskinen hos AaB Håndbold hele tiden havde friske kræfter at sætte ind, så blev styrkeforholdet mellem de to hold for stort til at der blev den store spænding om hvem der ville vinde kampen, spørgsmålet var realt kun hvor stort AaB Håndbold ville vinde kampen.

Kampens helt store oplevelse var dog århusianske Ronnie Vilstrup der satte 7 mål ind bag de to målmænd hos AaB Håndbold, flere af disse mål var mål hvor Ronnie på egen hånd satte både forsvar og målmand skakmatte, Ronnie viste også at Kasper Irming og Michael Riis at de ikke skal vide sig for sikre på rækkefølgen af straffekastskytter når de kommer tilbage fra deres skadspause, for han satte begge sine to forsøg så hårdt og præcist ind bag målmanden, at AaB’s målmand dårligt nok nåede at opdage at Ronnie faktisk havde skudt før bolden bragede forbi ham og ind i netmaskerne bag ham.

Næste opgave for Århus Håndbold er pokalturneringens 1/8 finale hvor Århus Håndbold møder FIF København der igen er tilbage i ligaen efter storklubben FCK Håndbold lagde begge deres hold op, kampen giver en chance for at gå videre til 1/4 finalerne.

Hvor store chancerne er for at besejre det københavnske hold er meget ukendte for folkene i Århus Håndbold, for viden om FIF København som hold kan ligge på et meget lille sted og på papiret kan de stille med et rigtig stærkt hold, men mon ikke den snu Erik Veje får gravet lidt videomateriale frem om FIF København.

Pokalkampen mod FIF København spilles på udebane lørdag den 3. september.

AaB Håndbold - Århus Håndbold 30-23 (12-13)

Århus Håndbold:
Ronnie Vilstrup 7, Mads Lind 4, Nikolaj Veje 3, Rasmus Nielsen 3, Jannick Mazur 2, Kim Jørgensen 2, Jakob Thoustrup 1, Ole Sørensen 1.

CO-SPONSORER