GF Logo
SPONSOR I ÅRHUS GF?

Mestrene havde et ekstra gear

AaB Håndbold – Århus GF: 30-23 (12-13)

Fan af Århus Håndbold, Dorthe H. Kristiansen

Forberedelserne til ligasæsonen 2110-2011 nåede sin finale langt mod nord, nærmere bestemt i Vendiahallen, Hjørring – Vendsyssels hovedstad fra gammel tid. Værterne var AaB, der ligesom Århus Håndbold skulle have sin sidste test inden showet for alvor starter.

AaB, der jo er CL deltager, har senest været oppe imod en række stærke modstandere fra den tyske bundesliga: Kiel, Hamburg og Lemgo, alle med nederlag til følge, men jf. træner Bredsdorff med mange positive elementer, som man kan bygge vider på. Lad os ønske dem held og lykke med europaprojektet.

Nu skulle skytset lige prøves af mod Århus, der til dagen mødte op i rendyrket retro: De gammelkendte hvide Hummel bluser og blå shorts – kort sagt forklædt som Århus GF. Det forvirrede også speakeren i Vendiahallen en kende, så han høfligt, men bestemt måtte korrekses til det rette klubnavn af holdleder Kenneth Slavensky.

Århus Håndbold stillede desuden i en noget decimeret udgave. Toke Holst manglede, Michael Riis arbejdede med elastikker og Kasper Irming slappede af på bænken med plaster på hånden. Alle er de vigtige omdrejningspunkter for holdet. Dermed syntes chancerne for succes ikke at være store. Tre hurtige gange Rasmus Wremer med lille hestehale - kun afbrudt af en enkelt kasse fra en skarp Mads Lind - gav AaB en superstart, men Århus lod sig ikke kyse af den grund, tværtimod.

Der blev spillet frisk til den. Specielt have forsvaret rigtig godt fat i de generelt større og tungere AaB’er, der blev kørt grundigt rundt. På et tidspunkt førte man med hele fire mål, men nordjyderne kæmpede sig alligevel op i løbet af de sidste 10 min. Alt i alt ’thumbs up’ for en 1. halvleg med mange solide præstationer.

Pause. Så tænker man uvilkårligt: Kan det nu vare ved? Hvad finder de andre på? Svaret kom fra første sekund i 2. halvleg. AaB havde skuet op for blusset, og rollerne blev byttet om. På mindre end 7 min. bragte holdet sig i føring med 5.

Peter Bredsdorff er en herre, som ved, hvor skabet skal stå. Han har sikkert talt dunder til sit mandskab på godt gammelt dansk, noget som åbenbart også er forståeligt på norsk, svensk og islandsk. Hans hold fortsatte støt sin fremfærd - selv undertal blev vundet. Det skete ved hjælp af det våben, som var blevet demonstreret i Mårslet tidligere på måneden: Den snu Jonas Larholm fik overtrækstrøje på, tog efter en nøje fastlagt rute en løbetur ind omkring den århusianske forsvarskæde. Det gav kasse næsten hver gang. Det opskruede tempo hos AaB skal nok bære skylden for rigtig mange århusianske fejl og misbrugte chancer i 2. halvleg.

Ekstra muskelmasse til at brænde kilojoule af og generelt flere friske folk på bænken hos AaB blev afgørende for deres 7-målssejr. Den lå faktisk til at blive større endnu, men heldigvis lagde Århus Håndbold sig ikke ned. Ronnie Vilstrup havde eksempelvis det fysiske overskud til at udfordre de store AaB’er helt frem til slutfasen. Den lille Kim Jørgensen var desuden blevet frisk til kampen og gjorde en vældig fin figur. Han tog den både som back, playmaker og fløj – godt kæmpet!

Nedtællingen er nu for alvor begyndt. Der skal pudses kanter og forberedes til det første ligaopgør mod HC Midtjylland d. 7. september. De stjal 3 point fra Århus i forårets kvalspil og blev dermed hjulpet til oprykning. Tillykke med det, men nu skal de ikke have mere.

Forinden går turen imidlertid til hovedstaden, hvor 1/8-finalen i Nordea Cup skal afvikles lørdag d. 4 mod det nyetablerede ligahold fra FIF (det er ægte retro). Her har man bl.a. suget kræfter til fra flere sjællandske klubber. Det skal blive en spændende styrkeprøve.

CO-SPONSORER